Tuin laten ophogen? Zoek niet verder dan J van Stijn!


 15 jaar ervaring in het vak

 Persoonlijke offertes op maat, wij denken met u mee

 Focus op betaalbaarheid, betaal een vast tarief

 Sterk in communicatie en het houden aan afspraken

 Klanttevredenheid staat bij ons op nummer 1

Bij J. van Stijn ben je verzekerd van een vlotte & kwalitatieve samenwerking of het nou gaat om tuinonderhoud, aanleg of ontwerp.

Inhoudsopgave

 

Wat kost een tuin laten ophogen

Wat kost een tuin laten ophogen?

Wilt u uw tuin laten ophogen, dan zoekt u een professionele hovenier. Niet alleen omdat het resultaat van het ophogen dan mooier is, maar ook omdat dit u veel geld zal besparen. Want een gespecialiseerde hovenier zal uw tuin ophogen met betere middelen en een hogere snelheid. Voor zijn vakkennis en ervaring is simpelweg geen alternatief. Zeker omdat er gedegen voorbereidend werk nodig voor een duurzaam opgehoogde tuin.

Tuin laten ophogen: tuinaarde, zand of puin?

Niet elke soort grond is geschikt voor het ophogen van een verzakte tuin. Dit verschilt per situatie. Het gaat hierbij al snel om de functie van de ondergrond. De kosten van het ophogen zijn hier sterk van afhankelijk.

Kosten tuin ophogen en bestraten

Voor een nieuwe bovenste laag met tuinaarde wordt doorgaans 100 tot 120 gerekend door lokale hoveniersbedrijven. De exacte kosten hangen daarnaast nog samen met de diepte waarmee u deze laat afgraven. Laat u slechts gras aanleggen, dan zal een diepte van 15 tot 25 centimeter genoeg zijn.

Wat kost een terras ophogen?

Gaat u uw tuin verhogen, dan wilt u dus ook meteen uw terras en bestrating opgehoogd hebben. Als u opnieuw gaat bestraten, is onder uw nieuwe tegels of oude tegels nieuw zand nodig. Door verzakkingen zijn tegels ongelijk komen te liggen, of worden ze omhoog gebracht door boomwortels. Of planten komen onder uw tegels vandaan waardoor verzakking erger worden. Deze planten zullen wij dan ook direct verwijderen.

Specifieke richtprijzen ophogen tuin

Het ophogen van je tuin met zand kost gemiddeld 15 euro per vierkante meter. Overweegt u niet alleen uw tuin op te hogen, maar wilt u ook meteen een fraaie zithoek of een loungegedeelte laten aanleggen in uw nieuwe tuin?

Voor deze klus is de gemiddelde prijs meestal 25 euro: dit is voor het verwijderen van tegels, het ophogen van de ondergrond én het opnieuw laten aanleggen van de terrastegels.

Voor elk probleem een oplossing

Het antwoord op uw vragen krijgt u bij ons. Door de jaren hebben wij elk type tuin opgehoogd, ook zonder pad of bestrating. Hiervoor gebruiken wij soms speciale hulpmiddelen om toegang te creëren. Bijvoorbeeld door uw woning of via uw buren. Dit doen wij op veilige, schone en verantwoorde wijze.

Offerte tuin ophogen

Heeft u een globaal idee over uw tuinaanleg of het ophogen van uw tuin? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte bij ons aan. U krijgt advies van een deskundige hovenier. Vanuit onze ervaring weten wij u meer duidelijkheid te geven. Bijvoorbeeld door te berekenen wat de verschillende materialen, grondsoorten en werkzaamheden gaan kosten.

Benieuwd wat uw tuin ophogen en bestraten kosten gaat? Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Gespecialiseerde hovenier

De hovenier die u voor deze klus zoekt is J. van Stijn Tuinverzorging. Wij zijn gespecialiseerd in tuinaanleg en daarmee ook het ophogen van de tuin. Hiervoor egaliseren en hogen wij de tuin op met de juiste ondergrond en technieken. Ook als het gaat om het ophogen van de tuin met een zeer klein of groot oppervlak. Laat u ons uw tuin laat ophogen, dan zult u nog lang genieten van het resultaat.

Wat kost een tuin laten ophogen

Wat kost grond ophogen?

Het totale kostenplaatje voor het ophogen van een tuin? Dat is niet direct te zeggen. Toch krijgt u een beter beeld als u zich verder verdiept in een aantal factoren. Zoals de verschillende soorten ondergrond, en de hiervoor nodige materialen en werkzaamheden. Lees dus snel meer over wat het tuin ophogen kosten zal en waarom.

Functie van ondergrond

Voor een laag nieuw gras is niet erg veel grond nodig. Maar wordt uw grond, tuinpad of bestrating zwaar belast, dan zijn zand en aarde niet genoeg voor uw tuin. Ophoog-kosten met deze grondsoorten komen dan ook onnodig hoog te liggen. Wat is er dan wel nodig voor het ophogen van je tuin?

Wat kost het ophogen van een tuin met bestrating?

Wordt uw nieuwe bestrating meegenomen in het ophogen, dan maakt het veel uit hoeveel tuinaarde nodig is. Wordt er in plaats van aarde een grote hoeveelheid zand gebruikt? Door te berekenen hoeveel zand er nodig is, verandert het gemiddelde kostenplaatje eveneens.

Uiteraard beïnvloedt de eventuele aanleg van uw nieuwe bestrating en de renovatie en afvoer van uw oude bestrating de prijs eveneens.

Terras laten ophogen?

Ook uw terras hoort erbij, als u uw tuin wilt ophogen. Onder het gewicht van uw oude tegels kan de grond immers ongelijk of lager komen te liggen. Deze verzakkingen wilt u (laten) egaliseren. Want u komt juist hier het vaakst. Bijvoorbeeld om lekker te zitten met uw partner, kinderen, ouders, vrienden of gasten. Dit onderdeel van uw tuin ligt ook het meest in het zicht en bepaalt de sfeer in uw tuin. Daarom wilt u niet dat alles schots en scheef ligt. Of dat er plassen regenwater blijven liggen. Door uw terras op te hogen, knapt uw tuin zienderogen op.

Tuin laten ophogen: kosten verlagen met puin

Gaat u de oprit van uw auto ophogen, of krijgt uw pad of terras zwaardere belasting te verduren? Dan is het verstandig deze te laten ophogen met gebroken puin. Hiermee blijft deze nog lang egaal en is het de investering meer dan waard. Het verstevigen van een ondergrond met gebroken puin kost meestal tussen de 75 en 85 euro per vierkante meters.

Is een grotere tuin ophogen duurder?

Uiteraard beïnvloedt een groter oppervlak de prijs. Toch is de grootte van uw tuin niet allesbepalend. Zo ben je in een kleine tuin niet altijd veel meer tijd kwijt dan in een middelgrote tuin. Maar gaat het om de hoeveelheid aarde die er onder uw gazon moet komen, of een gehele oppervlakte? En moet er veel worden afgegraven? Dan zal de prijs weldegelijk sneller oplopen.

Dus wilt u uw tuin laten ophogen, kies dan voor een specialist die dit snel en efficiënt kan uitvoeren. Wij zullen uw tuin ophogen op de beproefde manier, zoals wij dit al vele jaren doen bij zowel particuliere als zakelijke klanten.

Tuin ophogen zonder achterom?

Het ophogen van je tuin is soms noodzakelijk. Is de tuin verzakt dan kunnen uw schuur, schuttingen en eigendommen schade oplopen. Soms met gevaarlijke situaties als gevolg.

Lastig wordt dit vooral bij een pad zonder achterom? Dan lijkt het ophogen van uw tuin niet eens mogelijk. De vraag ‘Wat kost grond aanvoeren?’ verandert dan in ‘Hoe kan ik grond aanvoeren?’.

Speciaal materieel

Is toegang via uw huis of de buren ook geen optie, dan nemen wij andere maatregelen om uw tuin op te hogen. Bijvoorbeeld met de inzet van speciaal materieel, waarmee wij alsnog kunnen ophogen. Denk hierbij aan een kraan, hoogwerker, of ponton op het water, zodat wij moeilijk overbrugbare plaatsen alsnog met gemak kunnen bereiken. Het ophogen van de tuin is dus altijd mogelijk.

Te veel om op te noemen?

‘Wat kost ophogen?’ Dit is afhankelijk van zoveel factoren. Uw bestrating, gazon, tuinaarde, gras, houtsnippers, bereikbaarheid: allemaal beïnvloedt het uw kostenplaatje. Het is dan ook sterk afhankelijk van uw specifieke situatie. Het snelste antwoord krijgt u dus door eerst een te overleggen met een specialist.

Meer weten over de kosten voor het ophogen in alle verschillende situaties? Neem nu contact met ons op voor advies op maat!

Waar wacht u nog op?
Neem direct contact met ons op!