Tuinontwerp

Professioneel tuinontwerp bij hoveniersbedrijf J. van Stijn

Bent u op zoek naar een tuinontwerp dat aansluit bij uw wensen en de beschikbare ruimte? Bij hovenier J. van Stijn, met meer dan 15 jaar ervaring in het vak, begrijpen we dat ieder tuinontwerp uniek moet zijn, net als onze opdrachtgevers. Wij streven naar kwaliteit, creativiteit en een persoonlijke aanpak bij het ontwerpen van uw droomtuin.

Wat maakt ons tuinontwerp uniek?

Bij een goed tuinontwerp draait alles om balans, vlakverdeling, en het creëren van prachtige zichtlijnen. Onze experts bij J. van Stijn begrijpen dit als geen ander en zorgen voor een ontwerp dat perfect aansluit bij uw wensen. Maar dat is niet alles. Een doordacht beplantingsplan, rekening houdend met de omgeving en seizoensgebonden veranderingen, is eveneens cruciaal. Wij streven naar heldere en duidelijke ontwerpen die kort maar krachtig zijn.

Kosten van een Tuinontwerp

Bij hoveniersbedrijf J. van Stijn begrijpen we dat uw tuin een verlengstuk van uw huis is en dat het de reflectie van uw levensstijl moet zijn. Of u nu droomt van een exotische Spaanse sfeer, een Franse stijl, of een Japanse oase, wij hebben de expertise om uw visie werkelijkheid te maken. Creëer de gewenste sfeer met prachtige vijvers, groene gazons, of sfeervolle terrassen.

  • Kleine tuin (< 150 m²): €450,-
  • Middelgrote tuin (150 – 250 m²): €750,-
  • Grote tuin (250 – 500 m²): €1.150,-
  • Grotere tuin (> 500 m²): Op aanvraag, excl. btw

Wanneer u van plan bent om een tuinontwerp te laten opstellen is het belangrijk om een budget op te stellen wat u wilt uitgeven aan de tuin.

U krijgt van ons kosteloos 1 revisie naar aanleiding van uw eventuele feedback van het  ontwerp

Advies van Kwaliteit

Een tuinontwerp wordt pas compleet door kwalitatief advies. Wij de hoveniers van J. van Stijn bieden deskundig advies om ervoor te zorgen dat uw tuin aan al uw wensen voldoet. Wij zijn lokaal en persoonlijk betrokken, wat ons in staat stelt om een tuinontwerp op maat te maken dat aan al uw verwachtingen voldoet. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan voor uw persoonlijke tuinontwerp.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn tuinontwerp het beste plannen en beginnen?

Het plannen en beginnen van een tuinontwerp begint met het bepalen van uw wensen en behoeften voor uw buitenruimte. Denk na over de functies die u wilt, zoals zitgedeeltes, beplanting en paden. Vervolgens kunt u een professioneel hoveniersbedrijf raadplegen om uw ideeën te verfijnen en te helpen bij het maken van een gedetailleerd ontwerp.

Wat zijn de belangrijkste overwegingen bij het ontwerpen van een tuin?

Bij het ontwerpen van een tuin zijn enkele cruciale overwegingen onder andere de grootte en vorm van uw ruimte, het klimaat en bodemomstandigheden, uw persoonlijke stijlvoorkeuren, en het beschikbare budget. Deze factoren beïnvloeden de keuze van planten, materialen en lay-out van uw tuin.

Hoe kan ik mijn persoonlijke stijl en smaak in mijn tuinontwerp verwerken?

Uw persoonlijke stijl kan worden weerspiegeld in de keuze van beplanting, kleurenschema’s, tuinmeubilair en decoratieve elementen. Een professioneel tuinontwerper kan u helpen bij het vertalen van uw smaak naar een esthetisch aantrekkelijk ontwerp dat bij u past.

Welke planten zijn geschikt voor mijn tuinontwerp en klimaat?

De keuze van planten hangt af van uw lokale klimaat en bodemomstandigheden. Een hoveniersbedrijf kan u adviseren over welke planten het beste gedijen in uw regio en passen bij uw tuinontwerp, rekening houdend met zonlicht, schaduw en waterbehoefte.

Kunnen jullie helpen bij het kiezen van de juiste bestrating voor mijn tuin?

Absoluut, de keuze van bestrating is een essentieel onderdeel van het tuinontwerp. We kunnen verschillende opties voor bestrating aanbevelen, zoals terrastegels, klinkers, hout of grind, die passen bij uw esthetische voorkeuren en praktische behoeften.

Wat zijn de voordelen van een duurzaam tuinontwerp?

Een duurzaam tuinontwerp kan helpen om water- en energieverbruik te verminderen, biodiversiteit te bevorderen en onderhoudskosten te minimaliseren. Het draagt bij aan een gezondere leefomgeving en een lagere ecologische voetafdruk.

Hoe kan ik mijn tuin kindvriendelijk maken in het ontwerp?

Bij het ontwerpen van een kindvriendelijke tuin kunnen we speeltoestellen, zachte ondergronden, veilige planten en duidelijke looproutes opnemen. We houden rekening met de behoeften van uw kinderen om een veilige en plezierige buitenruimte te creëren.

Zijn er speciale ontwerpoplossingen voor kleine tuinen?

Ja, kleine tuinen vragen om slimme ontwerpoplossingen. We kunnen ruimtebesparende elementen zoals verticale tuinen, compacte meubels en spiegels gebruiken om kleine tuinen optisch groter te laten lijken en toch functioneel te maken.

Wat is de rol van verlichting in een tuinontwerp?

Tuinverlichting is essentieel voor het creëren van sfeer en veiligheid in uw buitenruimte. We kunnen diverse soorten verlichting integreren, zoals padverlichting, accentverlichting voor planten en sfeervolle buitenverlichting om ’s avonds van uw tuin te genieten.

Kunnen jullie een onderhoudsvriendelijk tuinontwerp maken?

Absoluut, we kunnen een tuinontwerp creëren dat rekening houdt met uw onderhoudsbehoeften en -budget. Dit kan onder andere het kiezen van gemakkelijk te onderhouden planten en materialen omvatten, zodat u van uw tuin kunt genieten zonder veel tijd aan onderhoud te besteden.