Tuin laten bestraten? Kies voor J van Stijn!


 15 jaar ervaring in het vak

 Persoonlijke offertes op maat, wij denken met u mee

 Focus op betaalbaarheid, betaal een vast tarief

 Sterk in communicatie en het houden aan afspraken

 Klanttevredenheid staat bij ons op nummer 1

Bij J. van Stijn ben je verzekerd van een vlotte & kwalitatieve samenwerking of het nou gaat om tuinonderhoud, aanleg of ontwerp.

Inhoudsopgave

 

tuinlatenbestraten

Verschillende kosten bestraten tuin

Wat zal het kosten om een tuin te bestraten? Dit hangt af van met welk materiaal u uw tuin laat bestraten. Net als de prijs voor het funderingsmateriaal en voegzand dat als ondergrond onder uw bestrating zal komen te liggen. Hierdoor kan een tuin bestraten met grind aantrekkelijk zijn om te besparen. Bestrating van natuursteen is natuurlijk het fraaist, maar dit zal al snel meer kosten. Een tuin laten bestraten met tuintegels in verschillende legpatronen? Ook dat verhoogt uw gemiddelde kosten. Tuin bestraten met enkele vakken? Dan is er minder materiaal nodig, dus hoeft u minder te besteden.

Rekenvoorbeeld tuin bestraten: kosten per m2

Wat kost het bestraten nu eigenlijk echt precies? De exacte prijs kan niemand u meteen al geven, maar een gemiddelde schatting geeft een goed beeld. Ervan uitgaande dat een professionele stratenmaker tussen de € 25 en € 30 euro kost, en dat het leggen van een baan tussen de € 25 en € 30 euro kost, kunt u met de maat van uw soort tegel globaal uitrekenen wat uw kosten per m2 zullen worden.

Tuin betegelen: prijs per tegelsoort

Dit zijn de belangrijkste en bekendste steensoorten voor het bestraten van uw tuin, met daarbij de gemiddelde kosten voor het bestraten met deze producten:

 • Koppelstones €10 tot € 25
 • Betonbestrating € 10 – € 30
 • Flagstones € 20 – € 35
 • Waaltjes € 25 – € 40
 • Natuursteen € 25 – € 55

De laagste kosten en minimale overlast

Dankzij onze efficiënte werkwijze zijn wij ook weer snel weg! Zo heeft u dus minimale overlast en kunt u snel weer genieten van uw prachtig verzorgde tuin en tuinbestrating.

Tuin bestraten all-in:

Als u niet zelf uw tuin wilt bestraten, schakelt u hiervoor een vakman in. Immers is bestraten een zware klus. Zelf bestrating leggen lijkt misschien een goedkoper alternatief, maar dat is het in de praktijk vaak niet. Door onverwachte extra kosten, matige kwaliteit en vroegtijdige verzakkingen, blijkt uitbesteden toch altijd weer voordeliger.

Hoeveel voordeliger? Dat vertellen wij u graag tot in detail. Vraag hiervoor nu meteen onze offerte aan!

U kunt ons bellen of whatsappen via +31640860479, een mail sturen naar info@jvanstijn.nl of doormiddel van het contactformulier.

Wat kost een tuin laten bestraten met oud straatwerk?

Uw fraaie oude tegels, klinkers, waaltjes of kasseien zijn uiterst waardevol. Nieuw kosten deze tuintegels immers vaak veel meer dan uw bestaande tuinbestrating. U kunt deze dus mooi opnieuw gebruiken! Zo is het een veel goedkoper alternatief voor het bestraten van uw tuin met geheel nieuwe bestrating!

Twijfelt u of u wel genoeg oude stenen heeft voor uw bestrating? Heeft u bijvoorbeeld een grote tuin? Ook hierbij bewijst een gespecialiseerde en goede stratenmaker zijn meerwaarde: onze hovenier vult uw bestrating aan met bijpassende oude of nieuwe stenen, en combineert deze voor een mooi samenhangend geheel.

Oude bestrating

Wilt u uw oude bestrating opnieuw laten aanleggen? Bestaat uw terras of tuinpad uit natuursteen, oude gebakken tegels en opsluitbanden, of andere klassieke tuintegels? Dan heeft u een van de mooiste bestratingen. Want niets is mooier dan oud straatwerk, perfect gelegd vanuit het ambacht van een echte stratenmaker.

Ook daarom wilt u uw tuin door ons laten bestraten. Het resultaat is dan perfect en authentiek, zonder dat dit veel hoeft te kosten. Stratenmaker nodig voor uw oude straatwerk? Neem hiervoor nu contact met ons op!

Meest voorkomende sierbestrating

Natuurlijk is het type sierbestrating zeer bepalend voor hoeveel het tuin bestraten kosten gaat. Zo kunnen prijzen tussen enkele tegels al enorm verschillen. Hierbij loont het dus om een keuze te maken die niet alleen bij uw smaak past, maar ook bij uw budget past. Daarbij wilt u ook goed nagaan hoe groot het oppervlak per m2 is dat u wilt laten bestraten.

Aanvoer voor bestrating

De aanvoer van ophoog- en voegzand per m2, de tegels, de opsluitbanden voor de buitenste randen: allemaal beïnvloedt het de prijs. Ook omdat het vervoer en de verplaatsing hiervan tijd kost en soms zelfs toegepast materieel vereist.

Doordat wij het vervoer efficiënt organiseren, houden wij ook met deze werkzaamheden het bestraten van uw tuin betaalbaar.

Afvoeren voor bestrating

Bij het bestraten van de tuin hoort natuurlijk ook het afvoeren van oud materiaal. Dit kan gaan om oude grond, oude betonnen tegels en opsluitbanden, of oud voegzand per m2. Dit verzorgen wij tevens voor u.

Tuin laten bestraten met legverbanden?

Uw stratenmaker kan uw bestrating aanleggen in een eenvoudig of ingewikkeld patroon. Bijvoorbeeld met slechts één soort natuursteen, of juist meerdere soort stenen of tegels. Ook kunt u kiezen voor unieke combinaties met verschillende stenen en patronen.

Mooier wonen met patronen

Weliswaar is dit een flinke klus, maar dat is ruimschoots de moeite waard. Kosten bestrating: mogelijk iets hoger, maar u kijkt hier wel al snel twintig jaar of langer over uit. Dan ziet u toch het liefst een tuin die u echt blij maakt, en dat gevoel krijgt u voor iets lagere kosten. Tuin bestraten? Kies voor optimale tevredenheid, elke keer als u ziet hoe fraai uw strak betegelde tuin en bestrating ligt.

Hoe bestraten?

De bekendste patronen ofwel legverbanden staan in de volgende lijst. Hiervan kunt u prachtige voorbeelden zien, dus laat u inspireren voor het laten leggen van bestrating in een:

 • Banenverband
 • Blokverband
 • Cirkelverband (waaierverband)
 • Elleboogverband
 • Halfsteensverband (klezoorverband)
 • Molenwiekverband
 • Visgraatverband (keperverband)
 • Wildverband

Specifieke indicatie kosten tuin betegelen

Hoewel het materiaal, de stenen, de arbeidskosten, en de hoeveelheden per m2 kunnen variëren, ligt de gemiddelde ‘prijs tuin bestraten’ in de praktijk vaak tussen de €50 en €100. Hoe efficiënter en sneller uw stratenmaker het bestraten van de tuin laat verlopen, hoe minder uw bestrating dus zal kosten.

Dit is nog een belangrijke reden om ons in te schakelen. U bespaart met ons veel op de gemaakte uren en de duurzame kwaliteit van de aangelegde tuin-bestrating.

Bij Hoveniersbedrijf J. Van Stijn Tuinverzorging bent u verzekerd van persoonlijke aandacht voor uw project en jarenlange expertise in alle aspecten van tuinaanleg. Neem gerust contact op via info@jvanstijn.nl of bel ons direct via 0640860479 om te zien hoe we kunnen helpen bij uw volgende project!
Wilt u op de hoogte blijven via onze sociale kanalen? Volg ons nu via Facebook of Instagram!

 

Waar wacht u nog op?
Neem direct contact met ons op!


 

tuin-laten-bestraten