Pergola plaatsen? Kies voor J van Stijn!


 15 jaar ervaring in het vak

 Persoonlijke offertes op maat, wij denken met u mee

 Focus op betaalbaarheid, betaal een vast tarief

 Sterk in communicatie en het houden aan afspraken

 Klanttevredenheid staat bij ons op nummer 1

Bij J. van Stijn ben je verzekerd van een vlotte & kwalitatieve samenwerking of het nou gaat om tuinonderhoud, aanleg of ontwerp.

Inhoudsopgave

 

Pergola

Wat is een Pergola?

Een pergola is een tuinstructuur die bestaat uit verticale palen die verbonden zijn door dwarsbalken. Het wordt vaak gebruikt om een gedeelte van de tuin te definiëren, als ondersteuning voor klimplanten, om schaduw te creëren of als een decoratief element. Een pergola kan worden gebouwd van verschillende materialen, zoals hout, metaal of vinyl en kan worden aangepast aan de stijl van uw huis en tuin. Er zijn ook verschillende ontwerpen beschikbaar, zoals vrijstaande pergola’s of aangebouwde pergola’s die aan uw huis zijn bevestigd. Met de juiste zorg kan een pergola vele jaren meegaan en bijdragen aan de schoonheid en functionaliteit van uw buitenruimte.

Wat is het nut van een pergola?

Een pergola heeft verschillende nuttige functies in een tuin of buitenruimte. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van een pergola:

 1. Creëert schaduw: Een pergola biedt beschutting tegen de zon en creëert schaduwrijke plekken in uw tuin of buitenruimte. Dit is vooral handig op hete zomerdagen, wanneer u beschutting nodig hebt tegen de felle zon.
 2. Ondersteunt klimplanten: Een pergola biedt een stevige structuur voor klimplanten zoals druiven, kamperfoelie en rozen. Deze planten kunnen zich vastklampen aan de dwarsbalken en verticale palen van de pergola, wat zorgt voor een prachtige natuurlijke omlijsting.
 3. Voegt stijl toe: Een pergola voegt visuele interesse en stijl toe aan uw buitenruimte. Het kan dienen als een decoratief element en bijdragen aan de esthetiek van uw tuin of terras.
 4. Creëert een gezellige sfeer: Een pergola kan een gezellige en intieme sfeer creëren in uw buitenruimte. Het kan bijvoorbeeld dienen als een eethoek of als een plek om te ontspannen en te genieten van de omgeving.

Kortom, een pergola kan een waardevolle toevoeging zijn aan uw buitenruimte, zowel op functioneel als esthetisch vlak.

Heb je een vergunning nodig voor een pergola?

Of u een vergunning nodig heeft voor een pergola hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte, hoogte en locatie van de pergola, de lokale bouwvoorschriften en het bestemmingsplan van uw gemeente. In sommige gevallen is er geen vergunning vereist voor het bouwen van een pergola, terwijl in andere gevallen een bouwvergunning en / of toestemming van uw gemeente vereist kan zijn. Hier zijn enkele zaken om rekening mee te houden:

 1. Grootte en hoogte: In sommige gemeenten mag u een pergola bouwen zonder vergunning als de structuur kleiner is dan een bepaalde grootte en hoogte. Als de pergola echter groter is dan de toegestane afmetingen, kan er een bouwvergunning vereist zijn.
 2. Locatie: Als de pergola dicht bij de erfgrens van uw eigendom staat, kan het zijn dat u toestemming van uw buren nodig hebt of een vergunning van uw gemeente moet aanvragen.
 3. Bouwvoorschriften: In sommige gebieden gelden specifieke bouwvoorschriften voor pergola’s, zoals het vereiste van bepaalde materialen, constructiemethoden en windbestendigheid. Het is belangrijk om deze voorschriften te raadplegen voordat u begint met de bouw van een pergola.

Het is altijd verstandig om contact op te nemen met uw gemeente of een professionele aannemer of bouwadviseur te raadplegen om te bepalen of er een vergunning nodig is voor het bouwen van een pergola in uw specifieke situatie.

Hoeveel kost een pergola gemiddeld?

De kosten van een pergola kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte, materialen en bouwmethoden. Hier zijn enkele schattingen van de gemiddelde kosten van een pergola:

 1. Doe-het-zelf: Als u handig bent en de pergola zelf wilt bouwen, kunt u verwachten dat u tussen de €500 en €2000 betaalt voor materialen, afhankelijk van de grootte en materialen die u gebruikt.
 2. Professionele installatie: Als u ervoor kiest om een ​​professionele aannemer in te huren om uw pergola te bouwen, variëren de kosten meestal tussen €1500 en €5000. Dit hangt af van de grootte van de pergola, het gekozen materiaal en de complexiteit van de constructie.
 3. Op maat gemaakte pergola’s: Als u een op maat gemaakte pergola wilt laten bouwen, variëren de kosten aanzienlijk, afhankelijk van de grootte, materialen en andere specificaties. De kosten kunnen variëren van €5000 tot €10.000 of meer.

Houd er rekening mee dat dit slechts ruwe schattingen zijn en dat de kosten van een pergola sterk kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke situatie en locatie. Het is altijd verstandig om offertes op te vragen bij aannemers en materialenleveranciers om een ​​beter idee te krijgen van de kosten van uw specifieke project.

Pergola kant en klaar

Er zijn verschillende soorten kant-en-klare pergola’s beschikbaar, variërend van eenvoudige, voorgemonteerde kits tot volledig afgewerkte pergola’s die zijn ontworpen en gebouwd door professionele aannemers. Hier zijn enkele opties:

 1. Voorgemonteerde kits: Deze kits worden geleverd met alle benodigde onderdelen en instructies voor het bouwen van een eenvoudige pergola. Deze kunnen variëren in prijs, afhankelijk van de grootte, materialen en kwaliteit van de kit. U kunt verwachten dat u tussen de €200 en €1000 betaalt voor een voorgemonteerde kit.
 2. Gedeeltelijk afgewerkte pergola’s: Sommige bedrijven bieden gedeeltelijk afgewerkte pergola’s aan die u zelf kunt installeren. Deze bevatten vaak al een deel van de constructie, zoals de palen en balken, en u hoeft alleen nog maar de afwerking toe te voegen. De kosten van deze optie variëren, maar kunnen tussen de €1000 en €4000 liggen, afhankelijk van de grootte en het materiaal.
 3. Volledig afgewerkte pergola’s: Als u op zoek bent naar een volledig afgewerkte pergola die direct geïnstalleerd kan worden, kunt u deze kopen bij professionele aannemers of tuincentra. Deze kunnen variëren in prijs afhankelijk van de grootte, het materiaal en het ontwerp, maar u kunt verwachten dat u tussen de €3000 en €10.000 betaalt voor een kant-en-klare pergola.

Het is belangrijk om op te merken dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke locatie en de beschikbaarheid van materialen en leveranciers. Het is altijd verstandig om prijzen te vergelijken en meerdere offertes aan te vragen voordat u een beslissing neemt over de aankoop van een kant-en-klare pergola.

Pergola’s

Wij plaatsen een pergola in de volgende gebieden:

Schiedam, Rotterdam, Schiebroek, Zoetermeer, Delft,  Lansingerland

 

Bronnen: Wikipedia Pergola

Waar wacht u nog op?
Neem direct contact met ons op!