Overkapping plaatsen? Kies voor J van Stijn!


 15 jaar ervaring in het vak

 Persoonlijke offertes op maat, wij denken met u mee

 Focus op betaalbaarheid, betaal een vast tarief

 Sterk in communicatie en het houden aan afspraken

 Klanttevredenheid staat bij ons op nummer 1

Bij J. van Stijn ben je verzekerd van een vlotte & kwalitatieve samenwerking of het nou gaat om tuinonderhoud, aanleg of ontwerp.

Inhoudsopgave

 

Overkappingen plaatsen wij  in de volgende regio’s:

Rotterdam Lansingerland Schiedam  Delft Zoetermeer

Overkapping

Een overkapping is een constructie die wordt gebruikt om een ​​buitenruimte te overdekken en te beschermen tegen weersinvloeden zoals zon, wind en regen. Overkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder hout, aluminium, staal en kunststof.

Er zijn verschillende soorten overkappingen, waaronder:

  1. Terrasoverkappingen: Deze overkappingen worden over het algemeen geïnstalleerd boven een terras of buitenzitgedeelte en bieden bescherming tegen zon en regen.
  2. Carports: Een carport is een overkapping die wordt gebruikt om auto’s of andere voertuigen te beschermen tegen weersinvloeden.
  3. Veranda’s: Een veranda is een overdekte buitenruimte die vaak aan de voor- of achterkant van een huis is gebouwd en wordt gebruikt als extra woonruimte of als ruimte om te ontspannen.
  4. Tuinhuisjes: Een tuinhuisje is een kleine overkapping die vaak wordt gebruikt om tuingereedschap op te slaan of als extra buitenopslagruimte.

De keuze voor een bepaald type overkapping hangt af van het gewenste gebruik en de beschikbare ruimte. Bij het kiezen van een overkapping is het belangrijk om te overwegen welk materiaal het beste past bij je behoeften en budget, en om rekening te houden met de stijl van de overkapping in relatie tot de rest van het huis en de tuin.

 

Wat zijn de voordelen van een overkapping?

Een overkapping biedt verschillende voordelen voor huiseigenaren die hun buitenruimte willen verbeteren:

1. Bescherming tegen weersinvloeden: Een overkapping beschermt je buitenruimte tegen zon, wind en regen, waardoor je het hele jaar door van je buitenruimte kunt genieten.

2. Verhoogde waarde van je huis: Door het installeren van een overkapping kan de waarde van je huis stijgen. Een goed ontworpen en goed gebouwde overkapping kan de esthetiek van je huis verbeteren en bovendien extra leefruimte bieden.

3. Verhoogde opslagruimte: Met een overkapping kun je extra opslagruimte creëren voor tuinmeubelen, tuingereedschap en andere spullen die je buiten wilt opslaan.

4. Esthetische aantrekkingskracht: Een goed ontworpen overkapping kan je buitenruimte transformeren en zorgen voor een esthetisch aantrekkelijke toevoeging aan je huis.

Als je op zoek bent naar een kwalitatieve overkapping voor je huis, dan ben je bij Hoveniersbedrijf J. van Stijn Tuinverzorging aan het juiste adres. Wij bieden verschillende opties voor overkappingen, waaronder houten overkappingen, glazen overkappingen en schuifwanden. Onze vakmensen zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van op maat gemaakte overkappingen die perfect passen bij jouw huis en tuin. Wij werken met hoogwaardige materialen zoals douglas hout en bieden verschillende opties voor afwerking en decoratie, zoals pergola’s, luxe schuren en tuinoverkappingen.

Onze overkappingen zijn niet alleen mooi en functioneel, maar ook betaalbaar. Wij begrijpen dat het bouwen van een overkapping een grote investering kan zijn, daarom bieden wij verschillende opties voor elk budget. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige carport of een uitgebreide aanbouw, wij hebben de expertise en ervaring om aan jouw wensen en behoeften te voldoen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en laat ons je helpen bij het creëren van de perfecte overkapping voor jouw huis.

Wat zijn de meest populaire materialen voor overkappingen?

Overkappingen zijn een geweldige manier om een extra leefruimte in uw tuin te creëren. Er zijn veel materialen beschikbaar die kunnen worden gebruikt om een overkapping te maken, maar de meest populaire materialen zijn hout en glas.

Houten overkappingen zijn populair vanwege hun natuurlijke uitstraling. Douglas hout is een veelgebruikt materiaal vanwege zijn duurzaamheid, sterkte en esthetische waarde. Het wordt vaak gebruikt voor pergola’s, schuifwanden en tuinoverkappingen. Houten overkappingen zijn ook relatief goedkoop in vergelijking met andere materialen.

Glazen overkappingen zijn ook erg populair vanwege hun luxe uitstraling en de mogelijkheid om natuurlijk licht binnen te laten. Ze worden vaak gebruikt voor aanbouw aan huizen en als pui voor winkels en restaurants. Ze zijn duurder dan houten overkappingen, maar bieden ook meer mogelijkheden voor maatwerk.

Andere populaire materialen voor overkappingen zijn aluminium, staal en kunststof. Aluminium en staal zijn duurzame en sterke materialen die ook een moderne uitstraling hebben. Kunststof is een goedkope en onderhoudsvriendelijke optie, maar heeft niet de natuurlijke uitstraling van hout of de luxe uitstraling van glas. Het is belangrijk om te bepalen welk materiaal het beste past bij jouw wensen en behoeften, evenals bij het ontwerp van jouw huis en tuin. Onze experts kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste materiaal en het ontwerpen van de perfecte overkapping voor jouw huis. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons jouw droomoverkapping bouwen. 

Vraag een offerte aan.

Overkapping lariks/douglas

Een overkapping van lariks/douglas hout is een veelgebruikte keuze vanwege de natuurlijke uitstraling en duurzaamheid van het hout. Lariks en douglas hout zijn beide naaldhoutsoorten die bekend staan om hun sterkte en duurzaamheid.

Lariks en douglas hout zijn van nature bestand tegen rot en schimmel, wat betekent dat de overkapping weinig onderhoud nodig heeft. Het hout kan ook worden behandeld met een beschermende afwerking om de levensduur te verlengen en de kleur te behouden.

Een overkapping van lariks/douglas hout kan op maat worden gemaakt en worden aangepast aan jouw specifieke behoeften en wensen. Het hout kan worden gesneden en aangepast om verschillende ontwerpen en stijlen te creëren. Een lariks/douglas overkapping past goed in een natuurlijke omgeving en kan worden gebruikt als een buitenruimte om te ontspannen of te entertainen.

Het is belangrijk om te overwegen dat lariks/douglas hout kan krimpen en uitzetten door veranderingen in vochtigheid en temperatuur. Dit kan van invloed zijn op de stabiliteit van de overkapping en het is daarom belangrijk om de constructie zorgvuldig te plannen en het hout goed te behandelen en te onderhouden.

Het is ook belangrijk om te controleren of de overkapping voldoet aan de lokale bouwvoorschriften en vergunningen die vereist zijn in jouw regio.

Overkapping

 

Wij plaatsen ook:

damwanden

Pergola

Waar wacht u nog op?
Neem direct contact met ons op!