Nieuwbouw tuin afgraven? Kies voor J van stijn!


 15 jaar ervaring in het vak

 Persoonlijke offertes op maat, wij denken met u mee

 Focus op betaalbaarheid, betaal een vast tarief

 Sterk in communicatie en het houden aan afspraken

 Klanttevredenheid staat bij ons op nummer 1

Bij J. van Stijn ben je verzekerd van een vlotte & kwalitatieve samenwerking of het nou gaat om tuinonderhoud, aanleg of ontwerp.

Inhoudsopgave

 

tuinadvies

Het afgraven van uw nieuwbouw tuin is belangrijk voor uw nieuwe huis. Deze is helemaal nieuw en perfect opgeleverd. Daarbij past alleen een goed verzorgde tuin. Het zou immers zonde zijn als uw nieuwbouwwoning ontsierd werd door de tuin. Liever kijkt u uit over een prachtige tuin waarin alles groeit en floreert, netjes rondom de prachtige bestrating van uw nieuwe terras en tuinpaden. Hiervoor is een gedegen voorbereiding nodig, waarvoor professionele expertise in grondwerk essentieel is. 

Daarom kiest u hovenier J. van Stijn Tuinverzorging. Dan gebeurt alles op maat, naar wens, en geheel passend bij uw specifieke tuin. Mail ons voor meer informatie info@jvanstijn.nl of bel ons via 0640860479

nieuwbouw_tuin_afgraven_graafmachine_Hovenier_j_van_stijn_tuinverzorging

Waarom uw nieuwbouw tuin afgraven?

Waarom zou u uw tuin afgraven en opnieuw laten beplanten of bestraten? Zo kunnen oude planten en gebroken puin in de grond het aanleggen van uw nieuwe tuin bemoeilijken. Zonder al die oude wortels en andere harde delen, gaat het aanplanten van uw beplanting en bestraten van uw tuin veel sneller en dus voordeliger. Hetzelfde geldt voor het uitgraven van de oude leidingen en het installeren van nieuwe drainage voor het regenwater.

Schuttingen staan beter

Waarschijnlijk wilt u ook een hek of schutting om uw nieuwbouwtuin. Ook dit kan een reden zijn om uw tuin te laten uitgraven en/of ophogen. Want de fraaiste schuttingen staan stabiel en recht in de grond, na het probleemloos slaan van de palen. De ondergrond moet dit toelaten, wat het nodig kan maken om eventueel gebroken puin of zelfs alle grond af te graven. Ook voor aanleggen van terrassen met tegels is dit soms nodig.

Nieuwbouw tuin: afgraven of niet?

Niet in alle gevallen is grond afgraven een verstandige keus. Zo moet u goed over de reden voor het laten afgraven denken, en over het type aangebrachte grond. Laat u bijvoorbeeld oude grond graven op een plek waar niet veel verandert, dan ligt de keuze voor eenzelfde soort voor de hand. Komt er in de plaats van gras echter bestrating, dan heeft u een andere onderliggende laag nodig: doorgaans een bovenste laag zand.

Nieuw zand is overigens niet altijd een goede grondverbetering: als verhoging op drassige grond kan het een averechts effect hebben. Zo kan het gewicht van de zandgrond de laag tuinaarde juist dan verder naar beneden drukken. Een goede oplossing is dus altijd het resultaat van een goede beoordeling van de specifieke locatie.

Bent u benieuwd wat in uw situatie de beste oplossing is? Vraag dan nu om ons advies.

Welke type grond is een verstandige keus?

Gaat u een nieuwe tuin aanleggen, dan is het een goed idee om uw grondsoort te overwegen. Bedenk dat uw gewenste beplanting soms een specifieke grondsoort nodig heeft. Zo groeien sommige planten alleen in vochtige tuinaarde, en andere juist alleen in een voedselarme laag zand. Wilt u zulke beplanting combineren, dan kunt u uw tuin laten afgraven en weer laten aanvullen met een passende ondergrond.

Bedenk ook waar uw tuin ligt. Valt er bijvoorbeeld veel regenwater op kleiachtige grond, dan kan dit niet snel genoeg weglopen en ontstaan er plassen. Hiervoor bestaan verschillende oplossingen zoals drainagesystemen, die het hemelwater effectief afvoeren.

nieuwbouw_tuin_afgraven

Hoe diep tuin afgraven? Nieuwbouw richtlijnen

Hoeveel grond u het best kunt afgraven is afhankelijk van zowel de bodem als de bestemming. Gaat het om het afgraven van een gazon, dan volstaat een diepte van 10 tot 25 cm. Meestal is een diepte van 20 cm voldoende voor een pad voor wandelaars. Voor de aanleg van een terras moet u eerder denken aan een diepte van 15 tot 35 centimeter, gezien deze belast wordt met het gewicht van groepen mensen, tuinmeubels en tuintegels. Gaat het om een oprit of parkeerplaats, dan moet de grond worden afgegraven tot wel 25 of zelfs 35 cm.

Het juiste materieel

Een tuin uitgraven is vaak mogelijk met een kleine kraan. Waar nodig is het inschakelen van speciaal materieel nodig. Bijvoorbeeld voor moeilijk bereikbare plekken zoals een achtertuin, zelden een zeldzaamheid bij nieuwbouwwoningen. Voor het tuin uitgraven op moeilijke plekken kan zo alsnog de graafmachine ingezet worden die het tuin afgraven mogelijk maakt.

Groter materieel

Heeft u grote of zware tuinmeubels, hekwerken of andere objecten te verplaatsen, dan is nog groter materieel mogelijk. Deze machines kunnen ingezet worden voor bijvoorbeeld het aanvoeren en afvoeren van tuinstenen, bestratingen, bomen, stronken, aarde, zand of andere grondsoorten voor het ophogen van de tuin.

Grondwerk tuin: snelle oplevering

Naast de kwaliteit is snelheid in oplevering belangrijk. Laat u uw tuin verbouwen, dan wilt u zowel de kosten als overlast beperken. Ervaren en deskundige hoveniers zullen altijd sneller afgraven en de grond sneller afvoeren. Zo beperkt u ook meteen de overlast voor de buren.

Nog een reden waarom u voor ons kiest.

Hovenier met expertise en ervaring

Onze hoge kwaliteit is het resultaat van passie en liefde voor het vak. Jong geleerd is oud gedaan: al van jongs af aan leerden wij de fijne kneepjes van het vak. Zo ontstond ook ons brede klantenbestand en daarmee onze expertise. U krijgt dan ook het beste en voordeligste resultaat, wat er ook nodig is voor uw nieuwbouw woning.

Tuin afgraven? Koud kunstje! Vragen of speciale wensen? U kunt direct contact opnemen!

 

Waar wacht u nog op?
Neem direct contact met ons op!