Boomstronk verwijderen

Boomstronk verwijderen

Het verwijderen van een boomstronk kan een lastige klus zijn, afhankelijk van de grootte en de diepte van de wortels. Hier zijn een paar opties voor het verwijderen van een boomstronk:

 1. Graven: De meest directe manier om een boomstronk te verwijderen is door het uit te graven. Graaf een gat rond de stronk en probeer zo veel mogelijk van de wortels bloot te leggen. Gebruik vervolgens een bijl, een kettingzaag of een wortelfrees om de wortels door te snijden en verwijder de stronk uit de grond.
 2. Chemische middelen: Er zijn verschillende chemische middelen op de markt die kunnen helpen bij het afbreken van de wortels van een boom. Deze middelen bevatten meestal hoge concentraties van kaliumnitraat en moeten in de wortels worden geïnjecteerd of op de stronk worden aangebracht. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat de wortels volledig zijn afgebroken.
 3. Uittrekken met een auto: Een andere optie is om een touw om de stronk te binden en deze vervolgens met een auto uit de grond te trekken. Dit werkt alleen als de stronk niet te groot of te diep is en als de auto voldoende kracht heeft.
 4. Professionele hulp: Als de boomstronk te groot is om zelf te verwijderen of als u niet de juiste gereedschappen heeft, kunt u een professionele boomverwijderingsdienst inhuren om de klus voor u te klaren.

Het is belangrijk om te onthouden dat het verwijderen van een boomstronk gevaarlijk kan zijn en dat u voorzichtig moet zijn. Zorg ervoor dat u de juiste veiligheidsuitrusting draagt, zoals handschoenen en oogbescherming, en dat u weet hoe u het gereedschap veilig moet gebruiken voordat u begint.

Boomstronk verwijderen

Het verwijderen van een boomstam, stobbe, stomp, strobbe of stronk kan een uitdagende taak zijn, maar er zijn verschillende methoden die u kunt gebruiken:

 1. Uitgraven: Graaf een gat rondom de boomstam of stronk en probeer zoveel mogelijk van de wortels bloot te leggen. Snijd de wortels door met een bijl, kettingzaag of wortelfrees en verwijder de boomstam of stronk uit de grond.
 2. Met een graafmachine: Een graafmachine kan worden gebruikt om de boomstam of stronk uit de grond te trekken. De graafmachine kan de stronk opgraven en uit de grond tillen.
 3. Chemische behandeling: Er zijn chemische middelen verkrijgbaar die helpen bij het afbreken van de wortels van een boom. Deze middelen bevatten meestal hoge concentraties van kaliumnitraat en moeten in de wortels worden geïnjecteerd of op de stronk worden aangebracht. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat de wortels volledig zijn afgebroken.
 4. Met behulp van een lier: Bind een touw of ketting om de boomstam of stronk en gebruik een lier om deze uit de grond te trekken. Dit kan worden gedaan met een auto, tractor of een speciaal daarvoor ontworpen machine.
 5. Professionele hulp: Als de boomstam of stronk te groot of te gevaarlijk is om zelf te verwijderen, kunt u professionele hulp inroepen. Een professionele boomverwijderingsdienst heeft de juiste gereedschappen en expertise om de klus veilig en effectief te klaren.

Het is belangrijk om te onthouden dat het verwijderen van een boomstam of stronk gevaarlijk kan zijn en dat u voorzichtig moet zijn. Draag altijd de juiste veiligheidsuitrusting en zorg ervoor dat u weet hoe u het gereedschap op de juiste manier gebruikt voordat u begint.

Boomstronk verwijderen

Het is mogelijk om een boomstronk chemisch te verwijderen, maar het kan wel enkele weken tot maanden duren voordat de stronk volledig is afgebroken. Hier zijn de stappen die u kunt nemen om een boomstronk chemisch te verwijderen:

 1. Kies een geschikt chemisch middel: Er zijn verschillende chemische middelen op de markt die kunnen helpen bij het afbreken van de wortels van een boom. Deze middelen bevatten meestal hoge concentraties van kaliumnitraat. Lees altijd de instructies van het product voordat u het gebruikt.
 2. Boor gaten in de stronk: Boor gaten in de bovenkant van de stronk met een boor van 10 tot 20 mm. Boor de gaten ongeveer 10 cm uit elkaar en ongeveer 5 tot 10 cm diep. Als de stronk al is uitgehold, hoeft u geen gaten te boren.
 3. Vul de gaten met het chemische middel: Vul de gaten met het chemische middel volgens de instructies van het product. Meestal moet u het middel mengen met water voordat u het in de gaten giet.
 4. Bedek de stronk: Bedek de stronk met een plastic zeil of een stuk plastic om te voorkomen dat het chemische middel verdampt en om te voorkomen dat regenwater het middel verdunt.
 5. Wacht: Wacht enkele weken tot maanden totdat de wortels volledig zijn afgebroken. Het kan enige tijd duren voordat de stronk volledig is afgebroken, afhankelijk van de grootte van de stronk en de diepte van de wortels.
 6. Verwijder de stronk: Nadat de wortels volledig zijn afgebroken, kunt u de stronk verwijderen door deze uit te graven of uit de grond te trekken met een lier.

Hoe een boomstronk verwijderen?

Het is belangrijk om te onthouden dat het werken met chemische middelen gevaarlijk kan zijn en dat u voorzichtig moet zijn. Draag altijd de juiste veiligheidsuitrusting en zorg ervoor dat u de instructies van het product op de juiste manier opvolgt.

Het verwijderen van een boomstronk met de hand kan een fysiek veeleisende taak zijn, maar het kan wel worden gedaan als u de juiste tools en technieken gebruikt. Hier zijn de stappen die u kunt nemen om een boomstronk met de hand te verwijderen:

 1. Graaf rondom de stronk: Graaf een geul rondom de boomstronk, ongeveer 60 cm vanaf de stronk. Graaf de geul zo diep mogelijk om zoveel mogelijk van de wortels bloot te leggen.
 2. Snijd de wortels door: Gebruik een bijl, kettingzaag of wortelfrees om de wortels door te snijden. Begin met de kleinere wortels en werk geleidelijk aan naar de grotere wortels toe. Zorg ervoor dat u niet te dicht bij de stronk snijdt om te voorkomen dat u de stronk beschadigt.
 3. Graaf de stronk uit: Zodra alle wortels zijn doorgesneden, kunt u de boomstronk uit de grond trekken. Als de stronk te zwaar is om met de hand uit de grond te trekken, kunt u een touw of ketting om de stronk binden en deze uit de grond trekken met behulp van een lier of een voertuig.
 4. Verwijder de wortels: Nadat de stronk is verwijderd, kunt u de resterende wortels uit de grond trekken of uitgraven. Dit kan een uitdagende taak zijn, afhankelijk van de grootte van de wortels.

Het is belangrijk om te onthouden dat het verwijderen van een boomstronk met de hand gevaarlijk kan zijn en dat u voorzichtig moet zijn. Draag altijd de juiste veiligheidsuitrusting, zoals stevige handschoenen en stevige schoenen. Wees ook voorzichtig bij het hanteren van het gereedschap en zorg ervoor dat u weet hoe u het op de juiste manier gebruikt.

Het is mogelijk om een boomstronk te verwijderen met een reciprozaag. Hier zijn de stappen die u kunt nemen om een boomstronk te verwijderen met een reciprozaag:

 1. Graaf rondom de stronk: Graaf een geul rondom de boomstronk, ongeveer 60 cm vanaf de stronk. Graaf de geul zo diep mogelijk om zoveel mogelijk van de wortels bloot te leggen.
 2. Snijd de wortels door: Gebruik een reciprozaag om de wortels door te snijden. Begin met de kleinere wortels en werk geleidelijk aan naar de grotere wortels toe. Zorg ervoor dat u niet te dicht bij de stronk zaagt om te voorkomen dat u de stronk beschadigt.
 3. Graaf de stronk uit: Zodra alle wortels zijn doorgesneden, kunt u de boomstronk uit de grond trekken. Als de stronk te zwaar is om met de hand uit de grond te trekken, kunt u een touw of ketting om de stronk binden en deze uit de grond trekken met behulp van een lier of een voertuig.
 4. Verwijder de wortels: Nadat de stronk is verwijderd, kunt u de resterende wortels uit de grond trekken of uitgraven. Dit kan een uitdagende taak zijn, afhankelijk van de grootte van de wortels.

Het gebruik van een reciprozaag kan de klus aanzienlijk gemakkelijker maken, maar het is nog steeds belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen. Draag altijd de juiste veiligheidsuitrusting, zoals stevige handschoenen en stevige schoenen. Wees ook voorzichtig bij het hanteren van de zaag en zorg ervoor dat u weet hoe u het op de juiste manier gebruikt.

Waarom zou je een boomstronk verwijderen?

Er zijn verschillende redenen waarom u een boomstronk zou willen verwijderen, zoals:

 1. Gevaar: Een boomstronk kan een gevaar vormen voor mensen die in de buurt zijn, vooral als deze verborgen is door gras of ander begroeiing. Mensen kunnen erover struikelen en vallen, wat letsel kan veroorzaken.
 2. Ruimte: Een boomstronk kan in de weg staan ​​van andere activiteiten die u op uw terrein wilt uitvoeren, zoals het bouwen van een schuur of het aanleggen van een tuin.
 3. Uiterlijk: Een boomstronk kan er onaantrekkelijk uitzien, vooral als deze begint te rotten en ongedierte aantrekt.
 4. Groei van nieuwe bomen: Een boomstronk kan voorkomen dat nieuwe bomen groeien, omdat de wortels van de stronk nog steeds aanwezig zijn in de grond en concurreren met de wortels van de nieuwe boom.

Over het algemeen kan het verwijderen van een boomstronk de veiligheid, het uiterlijk en de bruikbaarheid van uw terrein verbeteren en de groei van nieuwe bomen mogelijk maken.

Hoe kan je een boomstronk verwijderen ?

Er zijn verschillende manieren om een boomstronk te verwijderen, afhankelijk van de grootte en locatie van de stronk, de beschikbare apparatuur en uw vaardigheidsniveau. Hier zijn enkele manieren om een boomstronk te verwijderen:

 1. Met de hand: Graaf rond de stronk en gebruik een bijl, schop en handzaag om de wortels en de stronk te verwijderen. Dit is de meest arbeidsintensieve methode en kan lang duren, vooral als de stronk groot is.
 2. Met een graafmachine: Een graafmachine kan worden gebruikt om de boomstronk uit te graven en uit de grond te tillen. Dit is een snelle en efficiënte methode, maar kan prijzig zijn als u de apparatuur niet zelf bezit.
 3. Met een stobbenfrees: Een stobbenfrees is een machine die de stronk vermaalt tot kleine stukjes. Dit is een snelle en efficiënte methode en laat de grond klaar voor nieuw gras of beplanting. U heeft echter wel een stobbenfrees nodig, die mogelijk moet worden gehuurd of ingehuurd.
Boomstronk verwijderen

Wat kost het verwijderen van een boomstronk?

De kosten voor het verwijderen van een boomstronk kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en locatie van de stronk, de gekozen verwijderingsmethode, de regio waarin u woont en de kosten van arbeid en apparatuur. Hier zijn enkele schattingen van de kosten voor het verwijderen van een boomstronk:

 1. Met de hand: Als u de stronk met de hand wilt verwijderen, kost dit meestal tussen de € 50 en € 200 per stronk, afhankelijk van de grootte en diepte van de stronk.
 2. Met een graafmachine: Het huren van een graafmachine kost meestal tussen de € 100 en € 200 per dag, plus eventuele kosten voor het afvoeren van de stronk.
 3. Met een stobbenfrees: Het huren van een stobbenfrees kost meestal tussen de € 75 en € 150 per dag, afhankelijk van de grootte en kracht van de machine.

Het is altijd het beste om offertes te verkrijgen van professionele boomverwijderingsbedrijven om een nauwkeuriger beeld te krijgen van de kosten voor uw specifieke situatie. Zij kunnen u helpen bij het kiezen van de meest geschikte verwijderingsmethode en u een nauwkeurige prijsopgave geven op basis van uw specifieke omstandigheden.,

Wat andere mensen zeggen:

Een boomstronk verwijderen met de hand, is in theorie mogelijk. Maar onze voorkeur gaat daar niet naar uit. Waarom? Ik zal het graag uitleggen: Wij hebben van God 1 rug gekregen, waar wij ons hele leven mee moeten doen. Helaas kunnen wij geen nieuwe kopen op het moment dat deze kapot is, vandaar dat wij niet kiezen voor deze optie.

Een boomstronk verwijderen boels, dat is een verhuurbedrijf waar je materialen kan huren. Vaak merk je dat er een hoop tijd gaat zitten in het ophalen en brengen van de machines,  daarnaast weet je niet hoe de machine werkt. Je kunt dit beter overlaten aan ons.

Een boomstronk verwijderen chemisch?

NEE, daar staan wij als hoveniersbedrijf niet achter. Dit is enorm slecht voor de natuur, en de gevolgen kunnen groot zijn voor onze kinderen en kleinkinderen.

Boomstronk verwijderen met reciprozaag?

Dit is mogelijk, het is een huis tuin en keukenmiddel.

Boomstronk verwijderen met zout?

Is geen aanrader want het zout komt de grond in, wat er voor kan zorgen dat de bodem verzuurd.

 

Veel gestelde vragen:

Hoe kan ik het beste een boomstronk verwijderen?

Hoe laat ik een boomstronk afsterven?

Hoe krijg ik boomwortels uit de grond?

Wat kost het verwijderen van een boomstronk?

Kan ik zelf een boomstronk verwijderen?

Hoe kan je een boomstronk verwijderen ?

Waarom zou je een boomstronk verwijderen?

Hoe een boomstronk verwijderen met kettingzaag?

Een boomstronk verwijderen met roundup?

Kan je een boomstronk verwijderen met bijl?

Hoe kan je een boomstronk verwijderen?

Boomstronk verwijderen hoe werkt?

Boomstronk verwijderen wat doe je als eerst?

Al deze vragen zijn enorm interessant

boomstronk-verwijderen-graafmachine-hovenier-jvanstijn

Een Boomstronk verwijderen doet u niet zo maar. Geen nood bij ons bent u aan het juiste adres. Wij zijn werkzaam in de regio Rotterdam en omstreken. Dus bent u opzoek naar een hovenier in de regio Rotterdam, schroom dan niet om contact op te nemen. Wij werken tot ca 15km rondom Rotterdam.

Bent u op zoek naar hovenier Rotterdam?

Of u nu een eigen ontwerp heeft of ons een passend plan heeft laten maken, wij leggen uw tuin graag aan. Heeft u zelf al gekeken naar eventuele tegels, schuttingen, beplanting, vijver of overkapping? Of geeft u liever de voorkeur om hier gezamenlijk naar te kijken. Het is allemaal mogelijk.

Wij kunnen de materialen leveren en kunnen daar ook garantie op geven vanuit de leverancier. Wilt u liever zelf de materialen bestellen, dat kan uiteraard ook.

Wij beschikken over allerlei professionele apparatuur die het werken een stuk aangenamer maken om van uw zandbak een droomtuin te maken. Ook bij bestaande woningen en/of bedrijven kunnen wij de tuinen renoveren.

Is uw interesse gewekt? Maak dan vrijblijvend een afspraak om een offerte op te stellen en wellicht tot snel!

U kunt ons bellen of whatsappen via +31640860479, een mail sturen naar info@jvanstijn.nl of doormiddel van het contactformulier.

Offerte aanvragen

WAT ANDEREN OVER ONS ZEGGEN...

J.VAN STIJN TUINVERZORGING is voor ons een betrouwbaar en kundig bedrijf gebleken, die kwalitatief goed werk leveren voor een redelijke prijs.

Dongelmans

Leuke, nette, aardige jongens. Harde werkers.

R. Faas

Goed meedenken vooraf en erg vriendelijk. Hard en netjes werkend tijdens de klus.

C. Lakens
TUINONTWERP

Ieder tuinontwerp is uniek omdat ook onze opdrachtgevers dat zijn. Wij houden rekening met uw wensen, de beschikbare buitenruimte en uw budget. Wij vertalen dit door naar een kloppend en uniek tuinontwerp waarin u zich herkent en welke de juiste sfeer uitademt.

Bij een goed tuinontwerp zijn de juiste balans, vlakverdeling en het creëren van mooie zichtlijnen essentieel. Maar ook een kloppend beplantingsplan waarbij rekening gehouden wordt met de omgeving van de tuin en de seizoenen is een belangrijk onderdeel van het tuinontwerp. Helder en duidelijk, kort maar krachtig.

TUINONDERHOUD

Een mooie tuin verdient goed onderhoud. Wij kunnen alle soorten onderhoud voor u verrichten. We maaien het gras, knippen de hagen, snoeien bomen en heesters en maken de borders onkruidvrij.

We kunnen eenmalig aan de slag gaan, maar u kunt ook gebruikmaken van een onderhoudscontract dat volledig is afgestemd op uw wensen. U bepaalt dus zelf hoe vaak wij langskomen en welk onderhoud wij verrichten. Zo bent u altijd verzekerd van een vakkundig onderhouden tuin.

Ook voor bedrijven, stichtingen, recreatiewoningen en VVE’s kunnen wij het onderhoud verrichten, bij sommige bedrijven is het verplicht om een VCA certificaat te hebben om überhaupt op het terrein te mogen komen. Geen nood, deze papieren hebben wij op zak.

Net als bij het particuliere tuinonderhoud bepaalt u zelf hoe vaak we langskomen en welk onderhoud we uitvoeren.

Wilt u graag gebruik maken van onze diensten? Dan kunt u het beste bellen of mailen voor een afspraak om een vrijblijvende offerte op te vragen.

 

wortels-stronken-verwijderen-rotterdam-jvanstijn