Boomstronk verwijderen? Wij doen het binnen no-time!


 15 jaar ervaring in het vak

 Persoonlijke offertes op maat, wij denken met u mee

 Focus op betaalbaarheid, betaal een vast tarief

 Sterk in communicatie en het houden aan afspraken

 Klanttevredenheid staat bij ons op nummer 1

Bij J. van Stijn ben je verzekerd van een vlotte & kwalitatieve samenwerking of het nou gaat om tuinonderhoud, aanleg of ontwerp.

nhoudsopgave

Boomstronk verwijderen

Het verwijderen van een boomstronk kan een lastige klus zijn, afhankelijk van de grootte en de diepte van de wortels. Hier zijn een paar opties voor het verwijderen van een boomstronk:

 1. Graven: De meest directe manier om een boomstronk te verwijderen is door het uit te graven. Graaf een gat rond de stronk en probeer zo veel mogelijk van de wortels bloot te leggen. Gebruik vervolgens een bijl, een kettingzaag of een wortelfrees om de wortels door te snijden en verwijder de stronk uit de grond.
 2. Chemische middelen: Er zijn verschillende chemische middelen op de markt die kunnen helpen bij het afbreken van de wortels van een boom. Deze middelen bevatten meestal hoge concentraties van kaliumnitraat en moeten in de wortels worden geïnjecteerd of op de stronk worden aangebracht. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat de wortels volledig zijn afgebroken.
 3. Uittrekken met een auto: Een andere optie is om een touw om de stronk te binden en deze vervolgens met een auto uit de grond te trekken. Dit werkt alleen als de stronk niet te groot of te diep is en als de auto voldoende kracht heeft.
 4. Professionele hulp: Als de boomstronk te groot is om zelf te verwijderen of als u niet de juiste gereedschappen heeft, kunt u een professionele boomverwijderingsdienst inhuren om de klus voor u te klaren.
boomstronk verwijderen

Het is belangrijk om te onthouden dat het verwijderen van een boomstronk gevaarlijk kan zijn en dat u voorzichtig moet zijn. Zorg ervoor dat u de juiste veiligheidsuitrusting draagt, zoals handschoenen en oogbescherming, en dat u weet hoe u het gereedschap veilig moet gebruiken voordat u begint.

Boomstronk verwijderen

Het verwijderen van een boomstam, stobbe, stomp, strobbe of stronk kan een uitdagende taak zijn, maar er zijn verschillende methoden die u kunt gebruiken:

 1. Uitgraven: Graaf een gat rondom de boomstam of stronk en probeer zoveel mogelijk van de wortels bloot te leggen. Snijd de wortels door met een bijl, kettingzaag of wortelfrees en verwijder de boomstam of stronk uit de grond.
 2. Met een graafmachine: Een graafmachine kan worden gebruikt om de boomstam of stronk uit de grond te trekken. De graafmachine kan de stronk opgraven en uit de grond tillen.
 3. Chemische behandeling: Er zijn chemische middelen verkrijgbaar die helpen bij het afbreken van de wortels van een boom. Deze middelen bevatten meestal hoge concentraties van kaliumnitraat en moeten in de wortels worden geïnjecteerd of op de stronk worden aangebracht. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat de wortels volledig zijn afgebroken.
 4. Met behulp van een lier: Bind een touw of ketting om de boomstam of stronk en gebruik een lier om deze uit de grond te trekken. Dit kan worden gedaan met een auto, tractor of een speciaal daarvoor ontworpen machine.
 5. Professionele hulp: Als de boomstam of stronk te groot of te gevaarlijk is om zelf te verwijderen, kunt u professionele hulp inroepen. Een professionele boomverwijderingsdienst heeft de juiste gereedschappen en expertise om de klus veilig en effectief te klaren.

Het isbelangrijk om te onthouden dat het verwijderen van een boomstam of stronk gevaarlijk kan zijn en dat u voorzichtig moet zijn. Draag altijd de juiste veiligheidsuitrusting en zorg ervoor dat u weet hoe u het gereedschap op de juiste manier gebruikt voordat u begint.

Boomstronk verwijderen

Het is mogelijk om een boomstronk chemisch te verwijderen, maar het kan wel enkele weken tot maanden duren voordat de stronk volledig is afgebroken. Hier zijn de stappen die u kunt nemen om een boomstronk chemisch te verwijderen:

 1. Kies een geschikt chemisch middel: Er zijn verschillende chemische middelen op de markt die kunnen helpen bij het afbreken van de wortels van een boom. Deze middelen bevatten meestal hoge concentraties van kaliumnitraat. Lees altijd de instructies van het product voordat u het gebruikt.
 2. Boor gaten in de stronk: Boor gaten in de bovenkant van de stronk met een boor van 10 tot 20 mm. Boor de gaten ongeveer 10 cm uit elkaar en ongeveer 5 tot 10 cm diep. Als de stronk al is uitgehold, hoeft u geen gaten te boren.
 3. Vul de gaten met het chemische middel: Vul de gaten met het chemische middel volgens de instructies van het product. Meestal moet u het middel mengen met water voordat u het in de gaten giet.
 4. Bedek de stronk: Bedek de stronk met een plastic zeil of een stuk plastic om te voorkomen dat het chemische middel verdampt en om te voorkomen dat regenwater het middel verdunt.
 5. Wacht: Wacht enkele weken tot maanden totdat de wortels volledig zijn afgebroken. Het kan enige tijd duren voordat de stronk volledig is afgebroken, afhankelijk van de grootte van de stronk en de diepte van de wortels.
 6. Verwijder de stronk: Nadat de wortels volledig zijn afgebroken, kunt u de stronk verwijderen door deze uit te graven of uit de grond te trekken met een lier.

Hoe een boomstronk verwijderen?

Het is belangrijk om te onthouden dat het werken met chemische middelen gevaarlijk kan zijn en dat u voorzichtig moet zijn. Draag altijd de juiste veiligheidsuitrusting en zorg ervoor dat u de instructies van het product op de juiste manier opvolgt.

Het verwijderen van een boomstronk met de hand kan een fysiek veeleisende taak zijn, maar het kan wel worden gedaan als u de juiste tools en technieken gebruikt. Hier zijn de stappen die u kunt nemen om een boomstronk met de hand te verwijderen:

 1. Graaf rondom de stronk: Graaf een geul rondom de boomstronk, ongeveer 60 cm vanaf de stronk. Graaf de geul zo diep mogelijk om zoveel mogelijk van de wortels bloot te leggen.
 2. Snijd de wortels door: Gebruik een bijl, kettingzaag of wortelfrees om de wortels door te snijden. Begin met de kleinere wortels en werk geleidelijk aan naar de grotere wortels toe. Zorg ervoor dat u niet te dicht bij de stronk snijdt om te voorkomen dat u de stronk beschadigt.
 3. Graaf de stronk uit: Zodra alle wortels zijn doorgesneden, kunt u de boomstronk uit de grond trekken. Als de stronk te zwaar is om met de hand uit de grond te trekken, kunt u een touw of ketting om de stronk binden en deze uit de grond trekken met behulp van een lier of een voertuig.
 4. Verwijder de wortels: Nadat de stronk is verwijderd, kunt u de resterende wortels uit de grond trekken of uitgraven. Dit kan een uitdagende taak zijn, afhankelijk van de grootte van de wortels.

Het is belangrijk om te onthouden dat het verwijderen van een boomstronk met de hand gevaarlijk kan zijn en dat u voorzichtig moet zijn. Draag altijd de juiste veiligheidsuitrusting, zoals stevige handschoenen en stevige schoenen. Wees ook voorzichtig bij het hanteren van het gereedschap en zorg ervoor dat u weet hoe u het op de juiste manier gebruikt.

Het is mogelijk om een boomstronk te verwijderen met een reciprozaag. Hier zijn de stappen die u kunt nemen om een boomstronk te verwijderen met een reciprozaag:

 1. Graaf rondom de stronk: Graaf een geul rondom de boomstronk, ongeveer 60 cm vanaf de stronk. Graaf de geul zo diep mogelijk om zoveel mogelijk van de wortels bloot te leggen.
 2. Snijd de wortels door: Gebruik een reciprozaag om de wortels door te snijden. Begin met de kleinere wortels en werk geleidelijk aan naar de grotere wortels toe. Zorg ervoor dat u niet te dicht bij de stronk zaagt om te voorkomen dat u de stronk beschadigt.
 3. Graaf de stronk uit: Zodra alle wortels zijn doorgesneden, kunt u de boomstronk uit de grond trekken. Als de stronk te zwaar is om met de hand uit de grond te trekken, kunt u een touw of ketting om de stronk binden en deze uit de grond trekken met behulp van een lier of een voertuig.
 4. Verwijder de wortels: Nadat de stronk is verwijderd, kunt u de resterende wortels uit de grond trekken of uitgraven. Dit kan een uitdagende taak zijn, afhankelijk van de grootte van de wortels.

Het gebruik van een reciprozaag kan de klus aanzienlijk gemakkelijker maken, maar het is nog steeds belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen. Draag altijd de juiste veiligheidsuitrusting, zoals stevige handschoenen en stevige schoenen. Wees ook voorzichtig bij het hanteren van de zaag en zorg ervoor dat u weet hoe u het op de juiste manier gebruikt.

Waarom zou je een boomstronk verwijderen?

Er zijn verschillende redenen waarom u een boomstronk zou willen verwijderen, zoals:

 1. Gevaar: Een boomstronk kan een gevaar vormen voor mensen die in de buurt zijn, vooral als deze verborgen is door gras of ander begroeiing. Mensen kunnen erover struikelen en vallen, wat letsel kan veroorzaken.
 2. Ruimte: Een boomstronk kan in de weg staan ​​van andere activiteiten die u op uw terrein wilt uitvoeren, zoals het bouwen van een schuur of het aanleggen van een tuin.
 3. Uiterlijk: Een boomstronk kan er onaantrekkelijk uitzien, vooral als deze begint te rotten en ongedierte aantrekt.
 4. Groei van nieuwe bomen: Een boomstronk kan voorkomen dat nieuwe bomen groeien, omdat de wortels van de stronk nog steeds aanwezig zijn in de grond en concurreren met de wortels van de nieuwe boom.

Over het algemeen kan het verwijderen van een boomstronk de veiligheid, het uiterlijk en de bruikbaarheid van uw terrein verbeteren en de groei van nieuwe bomen mogelijk maken.

Hoe kan je een boomstronk verwijderen ?

Er zijn verschillende manieren om een boomstronk te verwijderen, afhankelijk van de grootte en locatie van de stronk, de beschikbare apparatuur en uw vaardigheidsniveau. Hier zijn enkele manieren om een boomstronk te verwijderen:

 1. Met de hand: Graaf rond de stronk en gebruik een bijl, schop en handzaag om de wortels en de stronk te verwijderen. Dit is de meest arbeidsintensieve methode en kan lang duren, vooral als de stronk groot is.
 2. Met een graafmachine: Een graafmachine kan worden gebruikt om de boomstronk uit te graven en uit de grond te tillen. Dit is een snelle en efficiënte methode, maar kan prijzig zijn als u de apparatuur niet zelf bezit.
 3. Met een stobbenfrees: Een stobbenfrees is een machine die de stronk vermaalt tot kleine stukjes. Dit is een snelle en efficiënte methode en laat de grond klaar voor nieuw gras of beplanting. U heeft echter wel een stobbenfrees nodig, die mogelijk moet worden gehuurd of ingehuurd.
Boomstronk verwijderen

Wat kost het verwijderen van een boomstronk?

De kosten voor het verwijderen van een boomstronk kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en locatie van de stronk, de gekozen verwijderingsmethode, de regio waarin u woont en de kosten van arbeid en apparatuur. Hier zijn enkele schattingen van de kosten voor het verwijderen van een boomstronk:

 1. Met de hand: Als u de stronk met de hand wilt verwijderen, kost dit meestal tussen de € 50 en € 200 per stronk, afhankelijk van de grootte en diepte van de stronk.
 2. Met een graafmachine: Het huren van een graafmachine kost meestal tussen de € 100 en € 200 per dag, plus eventuele kosten voor het afvoeren van de stronk.
 3. Met een stobbenfrees: Het huren van een stobbenfrees kost meestal tussen de € 75 en € 150 per dag, afhankelijk van de grootte en kracht van de machine.

Het is altijd het beste om offertes te verkrijgen van professionele boomverwijderingsbedrijven om een nauwkeuriger beeld te krijgen van de kosten voor uw specifieke situatie. Zij kunnen u helpen bij het kiezen van de meest geschikte verwijderingsmethode en u een nauwkeurige prijsopgave geven op basis van uw specifieke omstandigheden.

Wat andere mensen zeggen:

Een boomstronk verwijderen met de hand, is in theorie mogelijk. Maar onze voorkeur gaat daar niet naar uit. Waarom? Ik zal het graag uitleggen: Wij hebben van God 1 rug gekregen, waar wij ons hele leven mee moeten doen. Helaas kunnen wij geen nieuwe kopen op het moment dat deze kapot is, vandaar dat wij niet kiezen voor deze optie.

Een boomstronk verwijderen boels, dat is een verhuurbedrijf waar je materialen kan huren. Vaak merk je dat er een hoop tijd gaat zitten in het ophalen en brengen van de machines,  daarnaast weet je niet hoe de machine werkt. Je kunt dit beter overlaten aan ons.

Een boomstronk verwijderen chemisch?

NEE, daar staan wij als hoveniersbedrijf niet achter. Dit is enorm slecht voor de natuur, en de gevolgen kunnen groot zijn voor onze kinderen en kleinkinderen.

Boomstronk verwijderen met reciprozaag?

Dit is mogelijk, het is een huis tuin en keukenmiddel.

Boomstronk verwijderen met zout?

Is geen aanrader want het zout komt de grond in, wat er voor kan zorgen dat de bodem verzuurd.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik het beste een boomstronk verwijderen?

Er zijn verschillende manieren om een boomstronk te verwijderen, afhankelijk van de grootte van de stronk en de beschikbare gereedschappen. Hier zijn enkele opties:

 1. Graven: Een van de meest voor de hand liggende manieren om een boomstronk te verwijderen is door het uitgraven van de wortels. Graaf rond de wortels en probeer de gehele wortelkluit uit de grond te trekken. Dit kan zwaar werk zijn en vereist de juiste gereedschappen, zoals een schop, een bijl, een snoeizaag en een takkenzaag.
 2. Chemische verwijdering: Er zijn chemische middelen beschikbaar die de boomstronk kunnen helpen afbreken en laten rotten. Dit vereist wel enige tijd, afhankelijk van de grootte van de stronk, en het gebruik van deze middelen moet met zorg gebeuren.
 3. Uitfrezen: Een andere optie is om de boomstronk te laten uitfrezen door een professional. Dit kan snel en efficiënt worden gedaan met behulp van een freesmachine. Een nadeel hiervan is wel dat het een kostbare optie kan zijn.
 4. Verbranden: Het verbranden van de boomstronk is ook een optie, maar dit moet met grote zorg worden gedaan. Het kan gevaarlijk zijn en er kunnen giftige dampen vrijkomen. Controleer daarom altijd de lokale voorschriften en vergunningen voordat u deze methode gebruikt.

Over het algemeen is het verwijderen van een boomstronk een uitdagende klus en het kan het beste worden gedaan door een professional. Hovenier J van Stijn Tuinverzorging kan u hierbij helpen en adviseren over de beste aanpak voor uw specifieke situatie.

Hoe laat ik een boomstronk afsterven?

Als u een boomstronk wilt laten afsterven in plaats van deze te verwijderen, zijn hier enkele stappen die u kunt nemen:

 1. Snoei de takken af: Als de boomstronk nog steeds takken heeft, snoei deze dan af met een snoeischaar of een takkenzaag. Dit zal de energievoorziening naar de wortels verminderen.
 2. Boor gaten in de stronk: Boor meerdere gaten in de boomstronk met een boor. De gaten moeten ongeveer 10-15 cm diep zijn en op regelmatige afstand van elkaar worden geplaatst. Dit zal het afstervingsproces versnellen door lucht, vocht en andere organismen in de boomstronk binnen te laten.
 3. Bedek de stronk: Bedek de boomstronk met een laagje aarde of compost. Dit helpt de afbraak van de wortels te versnellen.
 4. Geduld hebben: Het afstervingsproces van een boomstronk kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte en de gezondheid van de boom. Het kan enkele maanden tot een jaar duren voordat de boomstronk volledig is afgestorven.

Het is belangrijk om te onthouden dat het afsterven van een boomstronk niet altijd de beste oplossing is, vooral als de stronk zich dicht bij een gebouw of andere structuren bevindt. In dat geval is het wellicht beter om de stronk te laten verwijderen door een professional. Hovenier J van Stijn Tuinverzorging kan u adviseren over de beste aanpak voor uw specifieke situatie.

Hoe krijg ik boomwortels uit de grond?

Het verwijderen van boomwortels uit de grond kan een uitdagende taak zijn, vooral als de wortels diep zijn gegroeid en zich uitstrekken over een groot gebied. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om boomwortels uit de grond te krijgen:

 1. Graaf de grond rond de wortels uit: Gebruik een schop of een graafmachine om de grond rond de wortels uit te graven. Graaf voorzichtig om de wortels niet te beschadigen.
 2. Snoei de wortels af: Als de wortels te dik zijn om uit te graven, gebruik dan een snoeischaar of een takkenzaag om ze af te snoeien. Doe dit geleidelijk aan en zorg ervoor dat u niet te veel wortels weghaalt, omdat dit de gezondheid van de boom kan aantasten.
 3. Trek de wortels eruit: Trek de wortels eruit met een worteltrekker of een takel. Als u geen toegang heeft tot deze apparatuur, kunt u proberen om de wortels er met de hand uit te trekken. Doe dit voorzichtig om te voorkomen dat u de wortels afbreekt.
 4. Gebruik een freesmachine: Als de wortels te diep of te uitgestrekt zijn om uit te graven of af te snoeien, kunt u een freesmachine gebruiken om de wortels te vermalen. Dit kan gedaan worden door een professional.

Het is belangrijk om te onthouden dat het verwijderen van boomwortels de gezondheid van de boom kan beïnvloeden. Overweeg daarom om een professional in te schakelen, zoals Hovenier J van Stijn Tuinverzorging, die ervaring heeft met het veilig verwijderen van boomwortels.

Wat kost het verwijderen van een boomstronk?

De kosten voor het verwijderen van een boomstronk kunnen variëren, afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van de boomstronk, de locatie van de boomstronk en de toegankelijkheid van de locatie. Over het algemeen kunt u verwachten dat de kosten voor het verwijderen van een boomstronk tussen de 50 en 150 euro liggen.

Als de boomstronk zich bijvoorbeeld in een moeilijk toegankelijke locatie bevindt, zoals in een kleine achtertuin of tussen gebouwen, kan dit de kosten verhogen. Daarnaast kan de grootte van de boomstronk en het aantal wortels dat moet worden verwijderd ook invloed hebben op de kosten.

Het is belangrijk om te overwegen dat als u besluit om de boomstronk zelf te verwijderen, u mogelijk extra kosten moet maken voor het huren van apparatuur, zoals een kettingzaag of een graafmachine. Bovendien kan het verwijderen van een boomstronk een gevaarlijke taak zijn, dus het is vaak verstandig om een professional in te schakelen.

Hovenier J van Stijn Tuinverzorging kan u helpen bij het bepalen van de beste aanpak voor het verwijderen van uw boomstronk en kan u een offerte geven voor de verwijderingskosten.

Kan ik zelf een boomstronk verwijderen?

Ja, het is mogelijk om zelf een boomstronk te verwijderen, maar het kan een uitdagende en gevaarlijke taak zijn, vooral als u niet over de juiste kennis, ervaring en apparatuur beschikt. Het verwijderen van een boomstronk vereist vaak het gebruik van zware apparatuur zoals een kettingzaag, een graafmachine en een worteltrekker.

Bovendien is het belangrijk om rekening te houden met de gezondheid en veiligheid van uzelf en anderen tijdens het verwijderen van een boomstronk. Het kan bijvoorbeeld gevaarlijk zijn als de boomstronk zich dicht bij uw huis, leidingen of elektriciteitskabels bevindt.

Als u niet zeker weet hoe u een boomstronk veilig kunt verwijderen, is het wellicht verstandiger om een professional zoals Hovenier J van Stijn Tuinverzorging in te schakelen. Zij hebben de juiste kennis en ervaring om de boomstronk veilig en effectief te verwijderen.

Hoe kan je een boomstronk verwijderen?

Er zijn verschillende manieren om een boomstronk te verwijderen, afhankelijk van de grootte van de boomstronk, de locatie en toegankelijkheid van de locatie en het beschikbare gereedschap en materiaal. Hier zijn enkele veelgebruikte methoden:

 1. Uitgraven: Een van de meest voorkomende manieren om een boomstronk te verwijderen is door deze uit te graven met een schop of een graafmachine. Graaf rond de boomstronk en verwijder de wortels met een bijl of wortelzaag. Hoe groter de boomstronk, hoe meer werk dit vereist.
 2. Chemische behandeling: Er zijn chemische middelen beschikbaar die de boomstronk laten afsterven. Het kan enkele weken tot enkele maanden duren voordat de boomstronk volledig is afgestorven en kan worden verwijderd. Deze methode is vooral geschikt voor kleine boomstronken.
 3. Verbranden: Als u toegang hebt tot een geschikte open ruimte, kan het verbranden van de boomstronk een effectieve manier zijn om deze te verwijderen. Houd er rekening mee dat deze methode gevaarlijk kan zijn en niet in alle gebieden is toegestaan.
 4. Huren van een wortelfrees: Een wortelfrees is een machine die de wortels van de boomstronk in kleine stukjes maalt, waardoor deze gemakkelijker kunnen worden verwijderd. Dit is een effectieve methode voor het verwijderen van middelgrote tot grote boomstronken.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het verwijderen van een boomstronk een gevaarlijke taak kan zijn, vooral als u niet over de juiste kennis, ervaring en apparatuur beschikt. Het is daarom vaak verstandig om een professioneel bedrijf zoals Hovenier J van Stijn Tuinverzorging in te schakelen om de boomstronk veilig en effectief te verwijderen.

Waarom zou je een boomstronk verwijderen?

Er zijn verschillende redenen waarom je een boomstronk zou willen verwijderen, namelijk:

 1. Esthetische redenen: Een boomstronk kan een doorn in het oog zijn in uw tuin of landschap. Het kan de uitstraling van uw tuin negatief beïnvloeden en het kan ook de verkoopbaarheid van uw woning verminderen.
 2. Ruimtebesparing: Een boomstronk kan ruimte in uw tuin in beslag nemen en het kan moeilijk zijn om er omheen te werken bij het plannen van nieuwe beplanting of een nieuw landschap.
 3. Gevaar: Een boomstronk kan gevaarlijk zijn als deze bijvoorbeeld in de weg staat of als mensen erover struikelen en zich bezeren.
 4. Gezondheidsredenen: Als een boomstronk is aangetast door een ziekte of plaag, kan deze andere bomen in de buurt besmetten en zo de gezondheid van uw bomen in gevaar brengen.

Kortom, het verwijderen van een boomstronk kan de uitstraling van uw tuin verbeteren, meer ruimte bieden, de veiligheid verhogen en de gezondheid van uw bomen beschermen. Als u een boomstronk wilt verwijderen, is het raadzaam om een professioneel bedrijf zoals Hovenier J van Stijn Tuinverzorging in te schakelen om het op een veilige en effectieve manier te doen.

Hoe een boomstronk verwijderen met kettingzaag?

Als je een boomstronk wilt verwijderen met een kettingzaag, zijn er een paar stappen die je moet volgen:

 1. Graaf rond de stronk: Graaf een gat rondom de boomstronk, ongeveer 30-45 cm vanaf de rand van de stam. Graaf tot een diepte van minimaal 15-20 cm, afhankelijk van de grootte van de stronk. Dit geeft je voldoende ruimte om de kettingzaag te gebruiken zonder dat je de grond raakt.
 2. Zaag de wortels door: Gebruik de kettingzaag om de wortels door te zagen. Begin met de wortels die het dichtst bij de stam zitten en werk naar buiten toe. Zaag de wortels in secties door en gebruik een bijl of hamer en beitel om ze uit de grond te wrikken.
 3. Zaag de stam door: Nadat je de wortels hebt verwijderd, zaag je de stam in stukken. Zaag de stam in secties van boven naar beneden door. Dit voorkomt dat de stam op de grond valt en mogelijk schade veroorzaakt.
 4. Verwijder de restanten: Verwijder de resterende stukken van de stam en wortels uit de grond. Gebruik hiervoor een bijl, schop of een kleine graafmachine.

Het is belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen bij het werken met een kettingzaag. Zorg ervoor dat je veiligheidsbril, gehoorbescherming, handschoenen en stevige schoenen draagt. Als je niet zeker weet hoe je een boomstronk veilig kunt verwijderen met een kettingzaag, raadpleeg dan een professioneel bedrijf zoals Hovenier J van Stijn Tuinverzorging.

Een boomstronk verwijderen met roundup?

Het gebruik van Roundup of andere herbiciden voor het verwijderen van een boomstronk wordt niet aangeraden. Hoewel het mogelijk is om een boomstronk te doden met herbiciden, kan dit schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid van planten en dieren in de omgeving. Bovendien kan het weken tot maanden duren voordat de boomstronk volledig is afgestorven en verwijderd kan worden.

Het beste en meest effectieve alternatief voor het verwijderen van een boomstronk is door middel van het uitgraven van de stronk, of door het gebruik van mechanische hulpmiddelen zoals een stobbenfrees of een graafmachine. Hovenier J van Stijn Tuinverzorging heeft de kennis en ervaring om boomstronken veilig en efficiënt te verwijderen met behulp van deze methoden. Neem gerust contact op voor meer informatie over onze diensten en tarieven.

Kan je een boomstronk verwijderen met bijl?

Ja, het is mogelijk om een boomstronk te verwijderen met behulp van een bijl. Dit is echter wel een arbeidsintensieve methode en vereist een goede fysieke conditie en ervaring met het gebruik van een bijl. Het proces omvat het hakken van de boomstronk in kleinere stukken en het verwijderen van de wortels uit de grond. Het kan enkele dagen tot weken duren, afhankelijk van de grootte en hardheid van de boomstronk.

Hoewel het mogelijk is om zelf een boomstronk te verwijderen met een bijl, raden wij aan om dit over te laten aan professionele boomverzorgers zoals Hovenier J van Stijn Tuinverzorging. Wij hebben de kennis, vaardigheden en hulpmiddelen om boomstronken snel en efficiënt te verwijderen, waardoor u tijd en moeite bespaart en de kans op schade aan uw tuin en eigendommen wordt geminimaliseerd. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze diensten.

Boomstronk verwijderen hoe werkt?

Het verwijderen van een boomstronk kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de grootte van de boomstronk, de diepte van de wortels en de omstandigheden ter plaatse. Enkele veelgebruikte methoden voor het verwijderen van een boomstronk zijn:

 1. Uitgraven: Hierbij wordt de grond rond de boomstronk weggegraven om de wortels bloot te leggen en te verwijderen. Dit kan met de hand of met graafmachines worden gedaan.
 2. Frezen: Bij deze methode wordt een stobbenfrees gebruikt om de boomstronk en de wortels tot kleine stukken te vermalen. Het houtsnippers dat overblijft kan als bodembedekker worden gebruikt.
 3. Chemische behandeling: Hierbij wordt een chemisch middel, zoals bijvoorbeeld Roundup, op de boomstronk aangebracht om de wortels te doden. Dit is een langzame en vaak niet-eco-vriendelijke methode die niet altijd effectief is.
 4. Verbranden: Als laatste optie kan de boomstronk worden verbrand. Dit kan echter alleen in bepaalde omstandigheden worden gedaan en er moeten voldoende veiligheidsmaatregelen worden genomen.

Het verwijderen van een boomstronk kan een lastige en gevaarlijke klus zijn die het beste aan professionele boomverzorgers zoals Hovenier J van Stijn Tuinverzorging kan worden overgelaten. Wij hebben de juiste kennis, vaardigheden en apparatuur om uw boomstronk veilig en efficiënt te verwijderen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze diensten.

Boomstronk verwijderen wat doe je als eerst?

Als je een boomstronk wilt verwijderen, is het belangrijk om eerst te bepalen welke methode het beste werkt voor jouw situatie. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de boomstronk, de locatie en de beschikbare gereedschappen. Vervolgens kun je de volgende stappen nemen:

 1. Graaf rond de boomstronk: Graaf met een schop de grond rondom de boomstronk weg tot je de wortels van de boomstronk blootlegt. Dit maakt het makkelijker om de wortels door te zagen of uit te graven.
 2. Zaag de wortels door: Als de wortels te dik zijn om uit te graven, kun je deze doorzagen met een zaag of kettingzaag. Zaag de wortels zo dicht mogelijk bij de boomstronk door, maar pas op dat je niet de zaag beschadigt.
 3. Graaf de boomstronk uit: Als alle wortels zijn doorgezaagd, kun je de boomstronk uitgraven met een schop. Dit kan veel kracht en inspanning vergen, vooral als de boomstronk groot en diep geworteld is.
 4. Maak de grond glad: Als de boomstronk is verwijderd, vul dan het gat op met grond en maak het oppervlak glad. Je kunt ook graszaad of planten op de plek zaaien om het gat te vullen en het gebied te verfraaien.

Houd er rekening mee dat het verwijderen van een boomstronk een uitdagende klus kan zijn en dat het gebruik van professionele gereedschappen en vaardigheden nodig kan zijn om de klus veilig en effectief uit te voeren. Het is daarom aan te raden om een professionele hovenier in te schakelen om deze klus te klaren.

Een Boomstronk verwijderen doet u niet zo maar. Geen nood bij ons bent u aan het juiste adres. Wij zijn werkzaam in de regio Rotterdam en omstreken. Dus bent u opzoek naar een hovenier in de regio Rotterdam, schroom dan niet om contact op te nemen. Wij werken tot ca 15km rondom Rotterdam.

Bent u op zoek naar hovenier Rotterdam?

Of u nu een eigen ontwerp heeft of ons een passend plan heeft laten maken, wij leggen uw tuin graag aan. Heeft u zelf al gekeken naar eventuele tegels, schuttingen, beplanting, vijver of overkapping? Of geeft u liever de voorkeur om hier gezamenlijk naar te kijken. Het is allemaal mogelijk.

Wij kunnen de materialen leveren en kunnen daar ook garantie op geven vanuit de leverancier. Wilt u liever zelf de materialen bestellen, dat kan uiteraard ook.

Wij beschikken over allerlei professionele apparatuur die het werken een stuk aangenamer maken om van uw zandbak een droomtuin te maken. Ook bij bestaande woningen en/of bedrijven kunnen wij de tuinen renoveren.

Is uw interesse gewekt? Maak dan vrijblijvend een afspraak om een offerte op te stellen en wellicht tot snel!

U kunt ons bellen of whatsappen via +31640860479, een mail sturen naar info@jvanstijn.nl of doormiddel van het contactformulier.

Tuinontwerp

Ieder tuinontwerp is uniek omdat ook onze opdrachtgevers dat zijn. Wij houden rekening met uw wensen, de beschikbare buitenruimte en uw budget. Wij vertalen dit door naar een kloppend en uniek tuinontwerp waarin u zich herkent en welke de juiste sfeer uitademt.

Bij een goed tuinontwerp zijn de juiste balans, vlakverdeling en het creëren van mooie zichtlijnen essentieel. Maar ook een kloppend beplantingsplan waarbij rekening gehouden wordt met de omgeving van de tuin en de seizoenen is een belangrijk onderdeel van het tuinontwerp. Helder en duidelijk, kort maar krachtig.

Tuinonderhoud

Een mooie tuin verdient goed onderhoud. Wij kunnen alle soorten onderhoud voor u verrichten. We maaien het gras, knippen de hagen, snoeien bomen en heesters en maken de borders onkruidvrij.

We kunnen eenmalig aan de slag gaan, maar u kunt ook gebruikmaken van een onderhoudscontract dat volledig is afgestemd op uw wensen. U bepaalt dus zelf hoe vaak wij langskomen en welk onderhoud wij verrichten. Zo bent u altijd verzekerd van een vakkundig onderhouden tuin.

Ook voor bedrijven, stichtingen, recreatiewoningen en VVE’s kunnen wij het onderhoud verrichten, bij sommige bedrijven is het verplicht om een VCA certificaat te hebben om überhaupt op het terrein te mogen komen. Geen nood, deze papieren hebben wij op zak.

Net als bij het particuliere tuinonderhoud bepaalt u zelf hoe vaak we langskomen en welk onderhoud we uitvoeren.

Wilt u graag gebruik maken van onze diensten? Dan kunt u het beste bellen of mailen voor een afspraak om een vrijblijvende offerte op te vragen.

 

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wat kost het verwijderen van een boomstronk?

De kosten voor het verwijderen van een boomstronk kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en locatie van de stronk, de gekozen verwijderingsmethode, de regio waarin u woont en de kosten van arbeid en apparatuur. Hier zijn enkele schattingen van de kosten voor het verwijderen van een boomstronk:

Waar wacht u nog op?
Neem direct contact met ons op!