Bomen laten snoeien? Kies voor J van Stijn!


 15 jaar ervaring in het vak

 Persoonlijke offertes op maat, wij denken met u mee

 Focus op betaalbaarheid, betaal een vast tarief

 Sterk in communicatie en het houden aan afspraken

 Klanttevredenheid staat bij ons op nummer 1

Bij J. van Stijn ben je verzekerd van een vlotte & kwalitatieve samenwerking of het nou gaat om tuinonderhoud, aanleg of ontwerp.

 

bomen_laten_snoeien_schiedam

Als u uw boom wilt laten snoeien, wilt u dat dit perfect gebeurt. Want door te snoeien op de juiste wijze, op het juiste moment, heeft u veel grotere kans op een mooie bloei van een gezonde boom. Kies daarom voor een ervaren hoveniersbedrijf. Dankzij onze vele jaren ervaring met snoeien, onze kennis van bomen, onze professionele hulpmiddelen zoals scherp gereedschap, garanderen wij een prachtige vorm van de boom. Ook voeren wij de gesnoeide takken af. Zelfs als er veel ligt, of een zware boomstronk, laten wij uw tuin in goede staat achter.

Mail ons voor meer informatie info@jvanstijn.nl of bel ons via 0640860479

Bomen_laten_snoeien_hovenier_rottterdam

Waarom bomen snoeien?

Het snoeien van bomen kan om meerdere reden belangrijk zijn. In de eerste plaats natuurlijk omdat te hoge bomen schaduw geven. Uw tuin, terras of woning zullen dan niet genoeg zonlicht krijgen. Daarnaast kan een hoge boom gevaarlijk zijn. Bij storm kan deze omvallen, of de (dorre) takken beschadigen uw huis. Jonge bomen moét u zelfs laten snoeien, om ze geen lelijke vorm te laten ontwikkelen.

Wanneer bomen snoeien?

Hoewel verschillende soorten bomen op verschillende momenten gesnoeid moeten worden, kunt u in principe uitgaan van het voorjaar en najaar. In de maanden van november tot april kunnen veel bomen gesnoeid worden: fruitbomen en ook leibomen ondervinden daar geen schade van. Knotbomen, zoals populieren en eiken, kunt u alleen van november tot en met februari snoeien. Gaat het om een zieke boom? Dan moeten zieke takken soms tijdens andere perioden verwijderd worden. Win hiervoor eerst advies in van een specialist.

Boom-onderhoud en boom-verzorging

Wilt u bomen laten snoeien, in het begin van het jaar? Deze vorm van onderhoud is extra belangrijk voor bepaalde soorten. Denk aan leibomen, wilgen en lindes. Deze worden steeds mooier met een jaarlijkse snoei. Het knotten van wilgen is zelfs een vak apart: u moet deze slechts eens in de drie, vier of vijf jaar laten snoeien. Wilgen mogen zelfs uitsluitend in de winter gesnoeid worden. Heeft u een kleine boom? Die moet u mogelijk nog in vorm laten snoeien.

Voor al dit onderhoud bieden wij u een voordelig onderhoudscontract op maat. Bomen snoeien blijft dan haalbaar en betaalbaar.

Bomen_laten_snoeien
Bomen_laten_snoeien_met_hoogwerker

Bijzondere boom snoeien?

Wilt u een bijzondere boom laten snoeien? Bijvoorbeeld een oude els, treurwilg, of een ander soort boom die waardevol is voor uw omgeving? Of heeft u meerdere grote bomen die snoei nodig hebben? Misschien door afgestorven takken, omdat schurende takken ziektes en wonden veroorzaken, of omdat een overhangende tak afbreekt. Ook dit alles vereist specialistisch snoeiwerk. Voor sommige bomen is zelfs een vergunning nodig, zeker als u deze wilt laten kappen.

Hoe fruitbomen snoeien?

Ook fruitbomen snoeien is een aparte tak van sport. Normaal als u een boom wilt snoeien, doet u dat voor de vorm. Maar van deze bomen verwacht u iets anders: een opbrengst met prachtige peren, appels, kersen, of pruimen. Hiervoor moeten precies de juiste takken worden gesnoeid, zodat bloesem en vruchten goed groeien. Schaduw zorgt voor minder vruchten, dus is een open snoei voor deze bomen essentieel. Wij verzorgen deze snoei tot in de puntjes, en toppen!

Verplicht uw boom snoeien?

Meestal is bomen snoeien (of zelfs bomen kappen) niet verplicht. Toch kunt u zich natuurlijk wel degelijk verplicht voelen, als u zelf wel ziet dat uw boom het zicht belemmert. Als uw boom op de erfgrens bij uw buren staat, kan het een andere zaak zijn. Als deze de bestrating beschadigt is dit onveilig. In het uiterste geval kan een gemeente of rechter dan bepalen dat uw boom gesnoeid wordt. Natuurlijk voorkomt u dit liever, en laat u al eerder de boom snoeien. De prijs hoeft hierbij geen enkel probleem te zijn. Neem daarom nu contact met ons op!

Wat kost een boom laten snoeien?

Wat kost het snoeien van een boom? Het antwoord is natuurlijk afhankelijk van de boom: de grootte, het type boom en de manier waarop deze gesnoeid moet worden. Heeft u bijvoorbeeld een grote boom? Dan is er meer tijd nodig, en mogelijk groter materieel. Door de grootte van de boom zal ook het afvoeren van grote takken langer duren, en meer kosten. Bomen snoeien blijft zo altijd een kwestie van maatwerk.

Boom snoeien? Prijzen vragen!

De vraag ‘wat kost een boom snoeien?’ kunt u het beste persoonlijk aan ons vragen. Wij bekijken dan uw boom of bomen in uw specifieke situatie, zodat wij een op maat gemaakte offerte kunnen aanbieden.

Wist u dat?

Wij plaatsen ook pergola’s, overkapping en damwanden, ook kunnen wij het tuin ook kunnen wij uw tuinonderhoud verzorgen of uw tuin afgraven.
Bij Hoveniersbedrijf J. Van Stijn Tuinverzorging bent u verzekerd van persoonlijke aandacht voor uw project en jarenlange expertise in alle aspecten van tuinaanleg. Neem gerust contact op via info@jvanstijn.nl of bel ons direct via 0640860479 om te zien hoe we kunnen helpen bij uw volgende project!
Wilt u op de hoogte blijven via onze sociale kanalen? Volg ons nu via Facebook of Instagram!

Heeft u nog vragen met betrekking tot bomen laten snoeien? Neem dan gerust contact met ons op per mail info@jvanstijn.nl of per telefoon: 0640860479. Wilt u op de hoogte blijven via onze sociale kanalen? Volg ons nu via Facebook of Instagram!

Waar wacht u nog op?
Neem direct contact met ons op!


 

Hovenier in Rotterdam