Bespaar tijd met bladeren opruimen!


 15 jaar ervaring in het vak

 Persoonlijke offertes op maat, wij denken met u mee

 Focus op betaalbaarheid, betaal een vast tarief

 Sterk in communicatie en het houden aan afspraken

 Klanttevredenheid staat bij ons op nummer 1

Bij J. van Stijn ben je verzekerd van een vlotte & kwalitatieve samenwerking of het nou gaat om tuinonderhoud, aanleg of ontwerp.

Inhoudsopgave

 

bladeren opruimen

Waarom bladeren opruimen? Het houdt uw terras netjes, uw vijver ziet er fris en schoon uit, en uw paden blijven begaanbaar. Zo kunt u moeiteloos van uw tuin blijven genieten, zelfs in de herfst en winter. U wilt dan ook geen blad in de tuin laten liggen! Maar dat vereist wel veel werk. Want van een boom of plant kunnen veel bladeren vallen, soms het hele jaar door. Opruimen komt dan ook lang niet altijd gelegen.

Het liefst schakelt u hiervoor iemand in. Zo hoeft u niet meer zelf steeds de hark en bladblazer te pakken, uw handschoenen aan te doen, en u om te kleden. Zo kan tuinieren leuk blijven, als u op uw eigen moment wilt klussen. Dit kunt u betaalbaar voor elkaar krijgen, wat wij bewijzen met onze voordelige onderhoudscontracten. Neem hiervoor nu contact met ons op!

Wat te doen met afgevallen bladeren op uw gazon?

Moet je blad laten liggen of opruimen, als het op je gazon ligt? Weliswaar kan blad een gezonde voeding vormen voor uw graslaag, maar in veel gevallen is het niet aan te raden. Vaak ziet het er niet fraai uit, en blijft het blad ook te lang liggen. Zeker als u net een nieuw gazon heeft laten inzaaien, is het gras nog te jong en kwetsbaar voor een bladlaag. Voor de bemesting kunt u beter regelmatig compost laten strooien.

Nooit een te dikke laag bladeren!

Afgevallen bladeren kunnen nuttige voeding zijn voor de bodem of uw gazon. Het vormt compost en is goed voor de wortels. En het is goede bescherming voor uw planten tijdens vorst. Toch kunt u beter geen al te dikke laag bladeren laten liggen op uw gazon. Want een grote hoop bladeren blijft liggen. Dan zal niet het bladerdek verteren, maar vooral uw onderliggende graslaag. Er dringt geen zuurstof of licht meer door tot in het gras. Zo verstikt het en zult u tegen bruine plekken en kale plekken moeten aankijken.

Wat kun je doen met herfstbladeren?

Niet overal in uw tuin kan het kwaad om bladeren op de grond en het gras te laten liggen. Zo kunt u het afgevallen blad laten composteren, of in de winter als isolatie gebruiken voor uw planten. Herfstbladeren opruimen kan zo dus extra nuttig zijn voor uw vaste planten! Hiervoor moeten de afgevallen bladeren wel de gehele vorstperiode blijven liggen.

Het belangrijkste tuinonderhoud

Zoals u leest kan het een hele karwei of zelfs een specialisatie zijn om bladeren regelmatig te laten opruimen. Hiervoor hebben wij alles in huis. Niet alleen elk juiste stuk gereedschap: bladblazers, harken en grasmaaiers, maar ook de nodige jarenlange ervaring in tuinonderhoud en dus het verwijderen van bladeren. Hierdoor is onze service snel en betaalbaar. Vraag nu om meer informatie!

Snel natte bladeren verwijderen

Natte bladeren (meestal herfstbladeren) kunnen voor grote problemen zorgen in uw tuin. In de eerste instantie omdat het uw bestrating glad en onveilig maakt. Mensen kunnen hierover uitglijden, vallen en zich bezeren. Het kan u zelfs kwalijk worden genomen dat u heeft nagelaten de gevallen bladeren op te ruimen.

Nooit laten liggen dus, al dat blad in de tuin! Het is voor iedereen beter om uw teveel aan bladeren snel te verwijderen.

Waar moeten bladeren liggen?

Afgevallen bladeren opruimen of niet? In sommige tuinen is meer mogelijk dan alleen het bladeren opruimen. Vooral in grote tuinen en natuurlijke tuinen kan creatiever en duurzaam gewerkt worden met bladeren. Zo kunnen de bladeren dus bescherming vormen voor vaste planten tijdens vorst. In de winter kunnen grote hopen zelfs gebruikt worden door grote vogels en kleine vogeltjes: onder de bladeren vinden zij veel diertjes en ander voedsel.

Waar mogelijk kiezen wij soms voor het verplaatsen van de bladeren. Waar mogelijk op een handige plek. Bijvoorbeeld uit het zicht achter groenblijvende planten, en gecombineerd met ander snoeiafval, tuinafval en takken. Zo ontstaat veel groen dat kan composteren, en een schuilplaats vormen voor nuttige kleine dieren, zoals wormen en insecten. Egels kunnen zelfs hun winterslaap houden onder de bladeren. Ook handig: insecten zorgen voor een gezond bodemleven, en egels zijn nuttig tegen ongewenste kleine dieren zoals slakken.

Waar laat je bladeren het beste niet liggen?

Het ligt voor de hand uw herfstbladeren op de composthoop te gooien. Dit is immers de aangewezen plek. Met het verteren van de blaadjes ontstaat bladcompost met belangrijke voedingsstoffen. Een vruchtbare voeding, die u goed kunt gebruiken voor uw bodem. Toch wilt u ze juist niet zomaar op de hoop gooien.

Gooi ze alleen op een composthoop met deksel of andere afsluiting. Want in deze periode waait het vaak, en zullen afgevallen bladeren voor een tweede keer door uw tuin en op uw gazon waaien. Dan is de gft-bak een betere optie voor uw gevallen blaadjes.

Bladeren in de vijver

U wilt vooral dat er geen bladeren in de buurt van uw vijver laten liggen. Want deze zullen al snel in het water terecht komen. Is dit niet te voorkomen, en liggen ze eenmaal in de vijver, dan moet u deze zo snel mogelijk verwijderen. Want in de vijver zullen bladeren snel rotten. Hierdoor verzuurt het water en dat is zeer schadelijk voor uw planten en vissen.Neem gerust contact op via info@jvanstijn.nl of bel ons direct via 0640860479 om te zien hoe we kunnen helpen bij uw volgende project!

Wilt u op de hoogte blijven via onze sociale kanalen? Volg ons nu via Facebook of Instagram!

 

Waar wacht u nog op?
Neem direct contact met ons op!