Kalender nodig voor uw tuinonderhoud?


 15 jaar ervaring in het vak

 Persoonlijke offertes op maat, wij denken met u mee

 Focus op betaalbaarheid, betaal een vast tarief

 Sterk in communicatie en het houden aan afspraken

 Klanttevredenheid staat bij ons op nummer 1

Bij J. van Stijn ben je verzekerd van een vlotte & kwalitatieve samenwerking of het nou gaat om tuinonderhoud, aanleg of ontwerp.

 

tuinonderhoud kalender

Het onderhouden van uw tuin kan soms een hele uitdaging zijn, vooral als u niet weet wanneer u welke taken moet uitvoeren. Hier komt onze handige tuinonderhoud kalender van pas, waarmee u uw tuinonderhoud kunt plannen en organiseren. Zo weet u precies welke taken u op welk moment moet uitvoeren, zodat uw tuin er altijd op zijn best uitziet. Lees verder om meer te weten te komen over hoe onze kalender uw tuinonderhoud gemakkelijker kan maken.

Wat is de tuinonderhoud kalender?

Onze tuinonderhoud kalender is een overzichtelijke tool waarmee u uw tuinonderhoud kunt plannen en organiseren. Door middel van de kalender kunt u precies zien welke taken u op welk moment moet uitvoeren, zodat u nooit meer vergeet wanneer het tijd is om bijvoorbeeld uw hagen te knippen of uw borders te bemesten. Bovendien kunt u de kalender aanpassen aan uw persoonlijke wensen en behoeften, zodat u altijd kunt werken volgens een onderhoudsschema dat bij u past. Met onze tuinonderhoud kalender kunt u dus altijd genieten van een prachtig onderhouden tuin, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over wat er nog moet gebeuren.

Uitleg over de kalender en hoe deze werkt

Onze tuinonderhoud kalender is eenvoudig te gebruiken en biedt een overzicht van alle taken die u moet uitvoeren om uw tuin in topconditie te houden. De kalender is ontworpen om u te helpen bij het plannen van uw tuinonderhoud, zodat u altijd precies weet wat u wanneer moet doen. De taken worden weergegeven op een maandelijkse basis, zodat u een overzicht heeft van wat er elke maand moet gebeuren.

De kalender is aanpasbaar, zodat u deze kunt afstemmen op uw persoonlijke wensen en behoeften. U kunt bijvoorbeeld extra taken toevoegen of taken verwijderen die niet van toepassing zijn op uw tuin. Bovendien kunt u de kalender gebruiken om uw eigen notities en herinneringen toe te voegen, zodat u altijd op de hoogte blijft van wat er nog moet gebeuren. Met onze tuinonderhoud kalender bent u verzekerd van een goed onderhouden tuin, zonder dat u daar veel tijd en energie in hoeft te steken.

Voordelen van het gebruik van de kalender

Het gebruik van onze tuinonderhoud kalender biedt vele voordelen. Zo weet u altijd precies welke taken u op welk moment moet uitvoeren, zodat u nooit meer vergeet wanneer het tijd is om bijvoorbeeld uw gras te maaien of uw planten water te geven. Bovendien kunt u de kalender aanpassen aan uw persoonlijke behoeften en wensen, zodat u altijd kunt werken volgens een onderhoudsschema dat bij u past.

Daarnaast kan het regelmatig onderhouden van uw tuin bijdragen aan een gezondere en mooiere tuin. Door het tijdig uitvoeren van taken zoals het bemesten van uw borders en het snoeien van uw bomen, zorgt u ervoor dat uw planten en bomen gezond blijven en mooi kunnen groeien. Met onze tuinonderhoud kalender kunt u dus niet alleen genieten van een prachtige tuin, maar ook bijdragen aan de gezondheid en vitaliteit van uw groen.tuinonderhoud kalender

Hoe werkt de tuinonderhoud kalender?

Onze tuinonderhoud kalender is gebaseerd op een maandelijks schema en is eenvoudig te gebruiken. U kunt de kalender downloaden van onze website en afdrukken, zodat u deze altijd bij de hand heeft. Op de kalender vindt u een overzicht van alle taken die u moet uitvoeren, zoals het maaien van uw gazon, het snoeien van uw hagen en het bemesten van uw borders.

U kunt de kalender aanpassen aan uw persoonlijke wensen en behoeften door extra taken toe te voegen of taken te verwijderen die niet van toepassing zijn op uw tuin. Bovendien kunt u de kalender gebruiken om uw eigen notities en herinneringen toe te voegen, zodat u altijd op de hoogte blijft van wat er nog moet gebeuren. Met onze tuinonderhoud kalender bent u verzekerd van een goed onderhouden tuin, zonder dat u daar veel tijd en energie in hoeft te steken.

Stapsgewijze uitleg over het gebruik van de kalender

Stap 1: Download en print de tuinonderhoud kalender van onze website.

Stap 2: Bekijk de taken die voor de betreffende maand op de kalender staan en noteer welke taken er nog moeten worden uitgevoerd in uw tuin.

Stap 3: Voeg eventueel extra taken toe die voor uw tuin van toepassing zijn.

Stap 4: Plan de taken in op momenten dat het u uitkomt en markeer deze in de kalender.

Stap 5: Voeg notities en herinneringen toe om uzelf eraan te herinneren wat er nog moet gebeuren.

Stap 6: Vink de taken af wanneer u deze hebt voltooid.

Stap 7: Herhaal deze stappen voor elke maand om ervoor te zorgen dat uw tuin het hele jaar door goed onderhouden blijft.

Met onze tuinonderhoud kalender heeft u de tools in handen om uw tuin op een efficiënte en effectieve manier te onderhouden. Neem vandaag nog een kijkje op onze website en download de kalender om aan de slag te gaan met het onderhouden van uw tuin. Wij staan altijd klaar om u te adviseren en te helpen bij al uw tuinwerkzaamheden.

Informatie over de verschillende onderhoudstaken die in de kalender kunnen worden opgenomen

 • Maaien van het gazon
 • Snoeien van bomen, heesters en struiken
 • Onkruid wieden in borders en plantenbakken
 • Bemesten van planten en gras
 • Sproeien van de tuin tijdens droge periodes
 • Controleren en behandelen van plantenziektes en plagen
 • Schoonmaken van tuinmeubelen en -accessoires
 • Vegen en schoonmaken van opritten, terrassen en paden
 • Knippen van hagen en heggen
 • Controleren en repareren van schuttingen en hekwerk
 • Verwijderen van dode of zieke planten
 • Planten van nieuwe planten en bloemen.

Voordelen van het gebruik van de tuinonderhoud kalender

 • Efficiënt en effectief onderhoud van uw tuin
 • Geen belangrijke taken meer vergeten
 • Flexibiliteit om taken in te plannen op momenten dat het u uitkomt
 • Mogelijkheid om eigen notities en herinneringen toe te voegen
 • Verzekerd van een goed onderhouden tuin het hele jaar door.
 • Op tijd onderhoud uitvoeren zorgt voor een gezonde en mooie tuin
 • Bespaart tijd en geld op lange termijn
 • Geen stress meer over het onderhoud van uw tuin

Hoe kan ik de tuinonderhoud kalender verkrijgen?

U kunt de tuinonderhoud kalender downloaden op onze website. Ga naar de pagina “Tuinonderhoud” en klik op de link om de kalender te downloaden. De kalender is gratis en kan gemakkelijk worden afgedrukt zodat u deze kunt gebruiken wanneer u maar wilt. Als u hulp nodig heeft bij het gebruik van de kalender of vragen heeft over tuinonderhoud, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan altijd klaar om u te adviseren en te helpen bij al uw tuinwerkzaamheden.

Informatie over de beschikbaarheid van de kalender

De tuinonderhoud kalender is het hele jaar door beschikbaar op onze website. U kunt deze op elk gewenst moment downloaden en gebruiken om uw tuinonderhoud te plannen en uit te voeren. Als u een onderhoudscontract heeft bij ons, kunnen wij ook de kalender voor u invullen en de taken op de juiste momenten uitvoeren. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze onderhoudscontracten en de mogelijkheden voor het gebruik van de tuinonderhoud kalender.

tuinonderhoud kalender

Mogelijkheden voor het downloaden of aanschaffen van de kalender

Het downloaden van de tuinonderhoud kalender is gratis en eenvoudig. Ga naar onze website en klik op de “Tuinonderhoud” pagina. Hier vindt u de link om de kalender te downloaden. De kalender kan gemakkelijk worden afgedrukt zodat u deze altijd bij de hand heeft en kunt gebruiken om uw tuinonderhoud te plannen en uit te voeren.

Als u liever een gedrukte versie heeft van de kalender, kunnen wij deze voor u maken. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en de kosten.

Ons team is altijd beschikbaar om u te adviseren en te helpen bij het plannen en uitvoeren van uw tuinonderhoud. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de beste tips en adviezen. Neem vandaag nog contact met ons op en geniet het hele jaar door van een goed onderhouden tuin.

Hoe kan ik mijn tuinonderhoudskalender het beste organiseren?

Het organiseren van uw tuinonderhoudskalender kan een uitdaging zijn, maar met de hulp van Hovenier J van Stijn Tuinverzorging wordt het een stuk gemakkelijker. Als eerste stap raden wij aan om een overzicht te maken van alle onderhoudswerkzaamheden die nodig zijn in uw tuin gedurende het hele jaar. Denk hierbij aan het snoeien van bomen en struiken, het maaien van het gazon en het verwijderen van onkruid.

Vervolgens kunt u de onderhoudswerkzaamheden verdelen over de verschillende seizoenen. In de lente kunt u bijvoorbeeld beginnen met het snoeien van de struiken en het gazon bemesten. In de zomer kunt u zich richten op het maaien van het gazon en het bijhouden van de borders. In de herfst kunt u zich richten op het opruimen van bladeren en het winterklaar maken van uw tuin. In de winter kunt u zich richten op het snoeien van bomen en het onderhouden van uw bestrating.

Om ervoor te zorgen dat u uw tuinonderhoudskalender goed kunt bijhouden, raden wij aan om een onderhoudscontract

tuinonderhoud kalender

Tuinkalender maanden

Januari: Controleer de staat van uw schuttingen en hekwerk en repareer eventuele beschadigingen. Verwijder ook dode bladeren en takken om schade aan uw beplanting te voorkomen.

Februari: Maak uw tuingereedschap schoon en scherp voor het nieuwe seizoen. Begin ook met het snoeien van bomen en struiken voordat het blad begint te groeien.

Maart: Start met het bemesten van uw gazon en beplanting. Ook kunt u beginnen met het zaaien van groenten en kruiden in uw moestuin.

April: In april begint het gras weer t groeien, dus het is tijd om het gazon voor de eerste keer te maaien. Verwijder ook onkruid en zorg voor voldoende water voor uw planten.

Mei: Mei is de perfecte maand om uw bloembollen te planten en uw vaste planten te verpotten. Vergeet ook niet om uw tuinmeubilair schoon te maken en klaar te maken voor gebruik.

Juni: Een drukke maand voor tuinonderhoud. Houd uw gazon goed onderhouden door regelmatig te maaien en te bemesten. Verwijder ook onkruid en zorg voor voldoende water voor uw planten tijdens de warme zomermaanden.

Juli: Geniet van uw tuin in de zomer en zorg ervoor dat uw planten en bomen voldoende water krijgen tijdens droge periodes. Verwijder ook dode bloemen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren.

Augustus: Een goede tijd om uw struiken en bomen te snoeien voordat de herfst begint. Vergeet ook niet om uw tuinmeubilair schoon te maken en klaar te maken voor het najaar.

September: Verwijder dode en zieke bladeren van uw planten en bomen omziektes te voorkomen. Begin ook met het voorbereiden van uw tuin op de herfst door bladeren en takken op te ruimen en uw bestrating te controleren op beschadigingen.

Oktober: Oktober is de maand om uw gazon nog een laatste keer te maaien en te bemesten. Ook is het tijd om uw bloembollen te planten voor een kleurrijke lente.

November: Maak uw tuin winterklaar door bladeren en takken op te ruimen en vorstgevoelige planten te beschermen. Controleer ook uw tuinverlichting en verwijder eventueel vuil.

December: Een rustige maand voor tuinonderhoud, maar controleer wel regelmatig of uw planten en bomen voldoende water krijgen. Ook kunt u deze maand gebruiken om uw tuinplannen voor het nieuwe jaar te maken en uw tuinmeubilair op te bergen.

Bij Hovenier J van Stijn Tuinverzorging helpen wij u graag bij het opstellen van uw tuinkalender en het uitvoeren van al uw tuinwerkzaamheden. Met ons onderhoudscontract bent u altijd verzekerd van een goed onderhouden tuin, afgestemd op uw wensen en behoeften. Wij kunnen alle soorten tuinwerkzaamheden voor u uitvoeren, van tuinontwerp en tuinaanleg tot boomverzorging en bestrating. Door onze jarenlange ervaring en expertise kunt u rekenen op een vakkundige en professionele aanpak. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het onderhouden en verbeteren van uw tuin.
Wilt u op de hoogte blijven via onze sociale kanalen? Volg ons nu via Facebook of Instagram!

 

Waar wacht u nog op?
Neem direct contact met ons op!


 

tuinonderhoud kalender