Gras aanleggen


 15 jaar ervaring in het vak

 Persoonlijke offertes op maat, wij denken met u mee

 Focus op betaalbaarheid, betaal een vast tarief

 Sterk in communicatie en het houden aan afspraken

 Klanttevredenheid staat bij ons op nummer 1

Bij J. van Stijn ben je verzekerd van een vlotte & kwalitatieve samenwerking of het nou gaat om tuinonderhoud, aanleg of ontwerp.

Gras aanleggen

Bent u op zoek naar een professioneel hoveniersbedrijf voor het aanleggen van gras in uw tuin? Dan bent u bij Hoveniersbedrijf J. van Stijn Tuinverzorging aan het juiste adres. In deze tekst leest u waarom kiezen voor professioneel gras aanleggen verstandig is, de kosten ervan en de voordelen van ons bedrijf bij het aanleggen van gras. We zullen ook de stappen bespreken die we volgen om uw gazon perfect te maken en klaar te zijn voor gebruik!

Inhoudsopgave

Waarom kiezen voor professioneel gras aanleggen?

Professioneel gras aanleggen zorgt voor een prachtig gazon dat er lang mooi uit blijft zien. Door het gebruik van de juiste technieken en materialen wordt het gras gelijkmatig aangelegd en goed bemest, waardoor uw gazon gezond blijft. Bovendien bespaart u tijd doordat u niet zelf hoeft te sjouwen met grasmatten of te investeren in een dure grasmaaier.

Een professioneel bedrijf zoals Hoveniersbedrijf J. van Stijn Tuinverzorging heeft jarenlange ervaring met gras aanleggen en kan u adviseren over welk type gras het beste past bij uw tuin. Daarnaast zijn zij op de hoogte van lokale omstandigheden, zoals bodemgesteldheid en klimaat, die invloed kunnen hebben op de groei van uw gazon. Kies daarom voor professioneel gras aanleggen voor een prachtig groen resultaat!

Expertise en ervaring

Ons team is gespecialiseerd in het aanleggen van gras voor diverse tuinen en heeft ruime ervaring met verschillende grondsoorten en weersomstandigheden. Wij hebben ook gedegen kennis van de beste grassoorten voor een groene en gezonde tuin. Bij ons kunt u terecht voor alle werkzaamheden die bij het aanleggen van een gazon komen kijken, zoals grondvoorbereiding, verticuteren, ,omspitten, water geven, harken, bemesten, zaaien of leggen van (oude) graszoden, en zelfs advies over welke grasmaaier het beste past bij uw nieuwe gazon.

Kwaliteit en garantie

Wanneer u Hoveniersbedrijf J. van Stijn Tuinverzorging inschakelt voor het aanleggen van uw grasveld, kunt u rekenen op hoogwaardige materialen zoals zaden, mos, meststoffen en netten. Daarnaast bieden wij garantie op het geleverde werk en nazorg bij eventuele problemen. Ook voldoen wij aan keurmerken voor duurzaamheid zoals Milieukeur.

Onze kwaliteit en garantie uit zich onder andere in:

 • Gebruik van hoogwaardige materialen
 • Garantie op het geleverde werk inclusief nazorg bij eventuele problemen
 • Voldoen aan keurmerken voor duurzaamheid zoals Milieukeur

Tijdsbesparing

De aanleg van uw gazon hoeft geen tijdrovende taak te zijn. Bij Hoveniersbedrijf J. van Stijn Tuinverzorging werken we efficiënt en maken gebruik van de ‘Snelgras-methode’, een stappenplan waarmee binnen korte tijd een volgroeide gazon wordt aangelegd. We beschikken over professionele apparatuur om snel grote oppervlaktes te kunnen bewerken, zodat u snel kunt genieten van uw nieuwe gazon.

Onze diensten voor het aanleggen van gras omvatten:

 • Grondvoorbereiding
 • Aanbrengen van graszoden of zaad
 • Bemesten en onderhoud
 • Gebruikmaken van professionele grasmaaier

Kosten van gras aanleggen

De kosten voor het aanleggen van gras variëren sterk, afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn er kosten verbonden aan de grondvoorbereiding, graszoden, arbeidskosten en andere materialen. De prijs voor grondvoorbereiding kan variëren tussen €10 tot €30 per vierkante meter, terwijl de prijs voor graszoden varieert tussen €1,50 en €4 per vierkante meter. Als u een professional inhuurt om het gazon aan te leggen liggen de gemiddelde arbeidskosten tussen de €15 en €30 per m². Andere benodigde materialen kunnen ook nog extra kosten met zich mee brengen.

Als u op zoek bent naar professionele hulp bij het aanleggen van uw gazon dan kunt u terecht bij Hoveniersbedrijf J. Van Stijn Tuinverzorging uit Rotterdam & omstreken. Het bedrijf biedt ervaren hoveniers die beschikken over passie en liefde voor hun vakgebied waardoor u verzekerd bent dat uw tuinproject in goede handen is!

Grondvoorbereiding

Voor een mooi en gezond gazon is het belangrijk om de grond goed voor te bereiden. Hieronder vindt u enkele belangrijke stappen die genomen moeten worden voordat er gras kan worden aangelegd:

 • Bodemtesten uitvoeren om de juiste bemesting te bepalen
 • Het egaliseren van het terrein voor een glad oppervlak
 • Verwijdering van stenen, wortels en ander puin

Door deze grondvoorbereiding zorgt u ervoor dat uw nieuwe gazon optimaal groeit en bloeit. Ons hoveniersbedrijf J. Van Stijn Tuinverzorging heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van tuinen, inclusief het aanleggen van prachtige gazons. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze diensten.

Graszoden

Het aanleggen van graszoden begint met het kiezen van de juiste soort graszoden. Er zijn verschillende soorten beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoeveel graszoden er nodig zijn per vierkante meter voor een optimaal resultaat. Tot slot is de beste tijd van het jaar om graszoden te leggen in het voorjaar of najaar, wanneer de temperatuur niet te hoog is en er voldoende neerslag valt. Voor professionele hulp bij het aanleggen van uw gazon kunt u terecht bij Hoveniersbedrijf J. Van Stijn Tuinverzorging in Rotterdam en omgeving.

Andere materialen

Als u gras aanlegt in uw tuin zijn er nog andere materialen die u nodig kunt hebben. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden:

 • Irrigatiesystemen: welke optie past bij uw tuin?
 • Meststoffen en compost die nodig kunnen zijn het aanleggen.
 • Gazonrandmaterialen zoals kunststof of hout.

Voordelen van Hoveniersbedrijf J. van Stijn Tuinverzorging

Hoveniersbedrijf J. van Stijn Tuinverzorging biedt lokale expertise en een persoonlijke aanpak voor het aanleggen van gras in Rotterdam en omgeving. Wij zorgen voor diverse mogelijkheden, kwaliteit en garantie, waardoor u altijd tevreden bent met uw nieuwe gazon. Neem vandaag nog contact op via info@jvanstijn.nl of 0640860479 voor meer informatie over de kosten en mogelijkheden.

https://www.jvanstijn.nl/contact/

Lokale expertise

Wij van Hoveniersbedrijf J. van Stijn Tuinverzorging hebben uitgebreide kennis van de bodem in Rotterdam en omgeving, wat essentieel is voor het aanleggen van een gezond gazon. Daarnaast hebben wij ruime ervaring met lokale weersomstandigheden, zodat uw grasveld ook bij extreme hitte of regenval goed blijft groeien. Bovendien zijn wij bekend met de plaatselijke flora en fauna, waardoor wij rekening houden met eventuele beschermde plant- en diersoorten tijdens het leggen van graszoden. Bij ons kunt u vertrouwen op onze lokale expertise voor een prachtig gazon in Rotterdam en omstreken!

https://www.jvanstijn.nl/over-ons/

Persoonlijke aanpak

Bij Hoveniersbedrijf J. van Stijn Tuinverzorging staat een persoonlijke aanpak centraal. Wij beginnen altijd met een persoonlijk gesprek om uw wensen in kaart te brengen en een op maat gemaakt ontwerp voor de tuin inclusief grasveld te maken. Bovendien houden we bij het plannen rekening met uw wensen, zodat alles perfect aansluit bij wat u voor ogen heeft.

Diverse mogelijkheden

Bij J. van Stijn Tuinverzorging bieden we diverse mogelijkheden voor het aanleggen van uw grasveld, afgestemd op uw specifieke behoeften. U heeft de keuze uit verschillende grassoorten en manieren van aanleggen, zoals zaaien of graszoden leggen. Ook is er de mogelijkheid om het grasveld te combineren met andere elementen zoals bloemenperken of bestrating.

Onze opties voor het aanleggen van een nieuw gazon zijn onder andere:

 • Verschillende typen grassoort beschikbaar
 • Keuze uit zaaien of graszoden leggen
 • Mogelijkheid om combinaties te maken met andere tuinelementen

Kwaliteit en garantie

Wij van Hoveniersbedrijf J. van Stijn Tuinverzorging zorgen ervoor dat u de beste kwaliteit gras krijgt. Wij gebruiken hoogwaardige materialen om het beste resultaat te leveren voor uw gazon, hierdoor kunt u optimaal genieten van uw mooie tuin. Wij bieden garanties op groei en kwaliteit van het geleverde grasveld en hebben nazorg na oplevering om ervoor te zorgen dat het gazon goed blijft groeien.

Onze focus ligt op maximale klanttevredenheid en daarom bieden wij:

 • Gebruik van hoogwaardige materialen voor beste resultaat
 • Garanties op groei en kwaliteit van het geleverde grasveld
 • Nazorg na oplevering om ervoor te zorgen dat het gazon goed blijft groeien

Stappen voor het aanleggen van gras

Voor het aanleggen van gras zijn er verschillende stappen nodig. Allereerst dient de grond goed te worden voorbereid door deze te bewerken en eventuele onkruiden en stenen te verwijderen. Vervolgens kan er gekozen worden voor graszoden die passen bij de wensen en behoeften van uw tuin, waarna het leggen van de graszoden kan beginnen. Het is belangrijk om na het leggen voldoende nazorg en onderhoud te bieden om een gezonde groei van het gazon te garanderen. Bij Hoveniersbedrijf J. Van Stijn Tuinverzorging kunt u terecht voor professionele hulp bij alle stappen in dit proces!

Stap 1: Grondvoorbereiding

Voor een mooie grasmat is goede grondvoorbereiding nodig. Hierbij is de bodemanalyse het startpunt, zodat de juiste bemesting kan worden toegepast. Daarnaast moeten onkruid en stenen worden verwijderd voordat er verder gewerkt kan worden aan het egaliseren van de grond.

Vergeet niet deze punten mee te nemen in de voorbereiding:

 • Bodemanalyse uitvoeren voor juiste bemesting
 • Verwijderen van onkruid en stenen
 • Egaliseren van de grond

Stap 2: Kiezen van graszoden

Voor het kiezen van de juiste graszoden, zijn er een aantal belangrijke aspecten om in overweging te nemen. Hieronder geven wij u graag advies:

 • Advies over geschikt gras voor uw tuin

Het is belangrijk dat het gekozen gras aansluit bij de specifieke wensen en eisen die u heeft voor uw tuin. Zo kunt u denken aan meer schaduw of juist veel zonlicht op bepaalde plekken.

 • Kiezen tussen verschillende soorten graszoden, zoals speelgazon of schaduwgras

Er zijn diverse soorten graszoden beschikbaar met elk hun eigen eigenschappen. Het is daarom verstandig om goed na te gaan welk type gazon het beste past bij uw behoeften.

 • Bepalen hoeveel graszoden nodig zijn op basis van oppervlakte

Om voldoende zoden in huis te halen, dient u eerst nauwkeurig de grootte van uw tuin uit te rekenen. Op deze manier weet u precies hoeveel m² aan zoden er besteld moet worden en voorkomt onnodige extra kosten achteraf.

Stap 3: Graszoden leggen

Voor het leggen van de graszoden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond vochtig genoeg is. Leg de zoden in rijen om overlapping en gaten te voorkomen. Druk vervolgens de zoden aan, dit helpt bij het hechten van de graszoden aan de bodem en bevordert een gezonde groei.

Stap 4: Nazorg en onderhoud

Het aanleggen van een nieuw gazon is spannend, maar vereist ook de nodige zorg en onderhoud om ervoor te zorgen dat het er altijd op zijn best uitziet. Hieronder staan enkele belangrijke tips voor nazorg en onderhoud:

 • Bewatering inplannen voor een gezonde groei: Zorg ervoor dat je regelmatig water geeft, vooral tijdens droge periodes. Het gras heeft ongeveer 2 centimeter water per week nodig.
 • Geregeld maaien om het gewicht te behouden: Houd uw gazon netjes door het regelmatig te maaien. Maai niet meer dan één derde van de grasspriet af in één maaibeurt.
 • Meststof toepassen wanneer nodig: Geef je gras de juiste voedingsstoffen door meststof aan te brengen wanneer het nodig is. Meestal wordt dit twee tot vier keer per jaar aangeraden.

Door deze stappen op te volgen zal jouw nieuwe gazon er altijd op zijn best uitzien!

Contact

Wilt u gras aanleggen in uw tuin, maar heeft u geen idee waar te beginnen? Een professioneel bedrijf kan u helpen bij het realiseren van uw droomtuin. Door te kiezen voor een professional profiteert u van jarenlange ervaring en expertise op het gebied van gras aanleggen.

Met de hulp van een professional bent u verzekerd van een mooi en duurzaam gazon. Het gebruik van hoogwaardig materiaal en de juiste technieken zorgen voor een gezonde groei van het gras. Op deze manier geniet u nog jarenlang volop van uw mooie tuin zonder dat er veel onderhoud nodig is.

Wilt u meer informatie over het laten aanleggen of onderhouden van uw gazon door ons professionele bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of e-mail. Onze specialisten staan altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en samen met u tot de beste oplossing te komen!

Bent u op zoek naar het aanleggen van een grasveld in Rotterdam door professionals? Dan bent u bij Hoveniersbedrijf J. van Stijn Tuinverzorging aan het juiste adres. In dit artikel gaan we dieper in op waarom het kiezen voor professioneel gras aanleggen belangrijk is, wat de kosten zijn en welke voordelen ons bedrijf biedt. Lees verder om te ontdekken hoe wij uw droomtuin kunnen creëren met ons deskundig team van hoveniers.

https://www.jvanstijn.nl/contact/

Waarom kiezen voor professioneel gras aanleggen?

Professioneel gras aanleggen biedt vele voordelen. Zo beschikt een professioneel bedrijf over de expertise en ervaring om uw gazon optimaal aan te leggen en te bemesten voor de beste resultaten. Daarnaast bespaart u met professionele aanleg tijd en moeite, omdat u zelf geen grasmaaier of ander gereedschap hoeft aan te schaffen. Kies daarom voor een betrouwbaar hoveniersbedrijf zoals J. van Stijn Tuinverzorging in Rotterdam.

Expertise en ervaring

Bij Hoveniersbedrijf J. van Stijn Tuinverzorging hebben wij ruime expertise en ervaring in het aanleggen van gras op diverse ondergronden. Onze kennis van verschillende grassoorten stelt ons in staat om vakkundig advies te geven over onderhoud en verzorging, zodat uw gazon er altijd prachtig uitziet.

Onze expertise en ervaring omvat:

 • Kennis van verschillende grassoorten
 • Ervaring in het aanleggen van gazonnen op diverse ondergronden
 • Vakkundig advies over onderhoud en verzorging

Kwaliteit en garantie

Bij Hoveniersbedrijf J. van Stijn Tuinverzorging gebruiken wij alleen hoogwaardige graszoden voor het aanleggen van uw gazon. Wij zorgen ook altijd voor een strakke afwerking, wat resulteert in een professioneel ogend gazon. Daarnaast bieden wij garantie op de kwaliteit en groei van het gazon zodat u verzekerd bent van een prachtig resultaat.

Onze kwaliteitsgarantie:

 • Gebruik van hoogwaardige graszoden
 • Strakke afwerking voor een professioneel resultaat
 • Garantie op kwaliteit en groei van het gazon

Tijdsbesparing

Als u ervoor kiest om uw gras aan te leggen door een professioneel bedrijf, zijn er verschillende manieren waarop u tijd kunt besparen.

 • Snel en efficiënt aanlegproces door expertise

Onze jarenlange ervaring maakt het mogelijk om het proces snel en efficiënt uit te voeren.

 • Minder tijd besteed aan aanschaf van materialen

Wij zorgen voor de aankoop van alle materialen die nodig zijn voor de klus, waardoor u hier geen tijd in hoeft te investeren.

 • Geen zorgen over onverwachte complicaties

Door onze expertise weten we vaak problemen op te lossen voordat ze optreden. Hierdoor wordt kostbare vertraging voorkomen.

 • Bespaart tijd om fouten te herstellen.

Als er toch nog onverhoopt iets misgaat, hebben wij de kennis en middelen om dit snel en adequaat op te lossen zonder dat u hier veel extra tijd aan kwijt bent.

Gras aanleggen kosten

Het aanleggen van gras is afhankelijk van verschillende factoren. De kosten variëren naargelang de grootte van het gebied, de grondkwaliteit en of je het zelf doet of door een professional laat doen. Grondvoorbereiding kan variëren tussen €10 en €30 per vierkante meter terwijl arbeidskosten gemiddeld tussen €15 en €30 per vierkante meter bedragen als je een professionele hulp inhuurt voor dit project.

Grondvoorbereiding

Bij het aanleggen van een nieuw gazon is grondvoorbereiding essentieel om tot een mooi en gezond gazon te komen. Dit omvat onder andere het verwijderen van oude begroeiing en stenen, egaliseren van de grond voor een gelijkmatig oppervlak en bemesten van de grond om voedingsstoffen toe te voegen. Het bewerken en voorbereiden van de grond kan variëren in kosten afhankelijk van hoeveel verbetering er nodig is.

Andere relevante informatie:

 • Verwijderen oude begroeiing en stenen
 • Egaliseren van de grond voor een gelijkmatig oppervlak
 • Bemesten van de bodem met nutriënten

Graszoden

Bij het aanleggen van gras heeft u de keuze uit verschillende soorten graszoden, afhankelijk van uw klimaat en gebruik. Daarnaast is het belangrijk om een kwaliteit en prijsvergelijking te maken tussen verschillende leveranciers. Zorg er ook voor dat u de juiste hoeveelheid graszoden berekent die nodig zijn voor het oppervlak dat u wilt bedekken.

Andere materialen

Bij het aanleggen van gras zijn er ook andere materialen nodig dan alleen graszoden. Denk bijvoorbeeld aan het juiste gereedschap zoals een hark en kruiwagen om de grond voor te bereiden en de zoden te leggen. Andere belangrijke overwegingen kunnen zijn:

 • Irrigatiesysteem installeren om water te besparen?
 • Randafwerking: steentjes, boordstenen of andere opties?

Het juiste gebruik van deze materialen kan ervoor zorgen dat uw gazon er niet alleen mooi uitziet, maar ook duurzaam is op lange termijn en minder onderhoud vereist. Vraag ons gerust naar onze adviezen hierover wanneer u gebruik maakt van onze diensten voor het aanleggen van uw nieuwe grasveld.

Voordelen van Hoveniersbedrijf J. van Stijn Tuinverzorging

Voor het aanleggen van gras in Rotterdam kunt u vertrouwen op de lokale expertise van Hoveniersbedrijf J. Van Stijn Tuinverzorging. Wij bieden een persoonlijke aanpak en diverse mogelijkheden om uw droomtuin te realiseren, met garantie op kwaliteit.

Lokale expertise

Onze lokale expertise in Rotterdam is van onschatbare waarde bij het aanleggen van gras. Wij hebben uitgebreide kennis van de grondsoorten in Rotterdam en weten precies welk type gras het beste gedijt op uw specifieke locatie. Daarnaast hebben wij ruime ervaring met het klimaat en weersomstandigheden in Rotterdam, wat essentieel is voor een succesvolle aanleg.

Bovendien hebben wij goede relaties met lokale leveranciers, waardoor wij altijd de beste materialen kunnen gebruiken voor uw gazon. Door onze lokale expertise bent u verzekerd van een prachtig groen gazon dat perfect past bij uw tuin en omgeving.

Persoonlijke aanpak

Bij Hoveniersbedrijf J. van Stijn Tuinverzorging hechten wij veel waarde aan een persoonlijke aanpak. Daarom beginnen we altijd met een persoonlijk gesprek om uw wensen te bespreken en zo tot het beste resultaat voor uw tuinontwerp te komen. Tijdens de aanleg zorgen wij ook voor regelmatig overleg, zodat u op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen en eventuele veranderingen kunnen worden besproken. Bij ons bent u dus verzekerd van advies op maat en goede communicatie gedurende het hele proces!

Diverse mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om een mooi gazon aan te leggen in Rotterdam. Bij Hoveniersbedrijf J. van Stijn Tuinverzorging hebben we veel ervaring met het aanleggen van grasvelden in tuinen van diverse grootte en vormen. Hieronder vindt u enkele opties die wij bieden:

 • Verschillende grassoorten beschikbaar, afhankelijk van uw voorkeuren en behoeften
 • Optie om graszoden of graszaad te gebruiken bij aanleggen van het grasveld
 • Mogelijkheid tot toevoegen van bloemen, planten of struiken rondom het gazon

Samen met onze expertise op dit gebied zorgen deze opties ervoor dat wij een prachtig groene tuin kunnen creëren waar u jarenlang plezier van kunt hebben. Neem gerust contact op als u geïnteresseerd bent in onze diensten!

Kwaliteit en garantie

Hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de aanleg van uw gazon, zodat u verzekerd bent van een kwalitatief resultaat. Wij bieden garantie op aangelegde werkzaamheden, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele gebreken. Daarnaast geven wij graag onderhoudstips voor langdurige resultaten.

 • Gebruik van hoogwaardige materialen
 • Garantie op aangelegde werkzaamheden
 • Onderhoudstips voor langdurige resultaten

Stappen voor het aanleggen van gras

Het aanleggen van gras begint met de grondvoorbereiding. Dit omvat onder andere het verwijderen van stenen en onkruid, en het egaliseren van de grond voor een vlakke ondergrond. Vervolgens is het belangrijk om zorgvuldig graszoden te kiezen die geschikt zijn voor uw situatie en deze op de juiste manier te leggen volgens een patroon dat past bij uw tuinontwerp. Het is essentieel om nazorg- en onderhoudsinstructies goed op te volgen om ervoor te zorgen dat uw nieuwe gazon gezond blijft gedurende de eerste weken na installatie.

Stap 1: Grondvoorbereiding

Voor het aanleggen van een nieuw gazon is grondvoorbereiding essentieel. Dit begint met het verwijderen van oude begroeiing en wortels zodat de bodem vrij is voor nieuwe graszoden. Vervolgens egaliseert u de grond met behulp van een hark of egalisatieroller om oneffenheden te voorkomen. Daarna kunt u overwegen om de grond te bemesten en/of bekalken om zo voedingsstoffen toe te voegen die nodig zijn voor gezonde grassprieten.

Stap 2: Kiezen van graszoden

Om gras aan te leggen in uw tuin is het belangrijk om de juiste keuze te maken voor wat betreft de grassoort. Bepaal welk type gras het beste past bij uw tuin, door rekening te houden met factoren zoals lichtval en bodemtype. Om de kwaliteit van de graszoden te controleren, kunt u kijken naar kleur, structuur en dikte. Het is ook belangrijk om voldoende hoeveelheid graszoden aan te schaffen voor uw oppervlakte.

Bij het kiezen van graszoden zijn er een aantal punten waar u op moet letten:

 • Bepaal welk type gras het beste past bij uw tuin
 • Controleer de kwaliteit door naar kleur, structuur en dikte te kijken
 • Bereken hoeveelheid benodigde graspollen aan hand van oppervlakte

Stap 3: Graszoden leggen

Na het leggen van de graszoden is het belangrijk om direct voldoende water te geven om uitdroging te voorkomen. Leg de zoden in halfsteensverband, dit verbergt naden en oogt mooier. Zodra alle zoden gelegd zijn, rol ze dan aan om ervoor te zorgen dat ze stevig vast komen te liggen.

Stap 4: Nazorg en onderhoud

Bij het aanleggen van een nieuw gazon is nazorg en onderhoud essentieel voor het behoud van een gezonde en groene grasmat. Hieronder vindt u enkele tips voor de juiste nazorg en onderhoud:

 • Bij droog weer minimaal twee keer per dag sproeien gedurende drie weken.
 • De eerste maaibeurt niet eerder dan vier tot vijf dagen nadat het gazon gelegd is.
 • Gelijkmatig bemesten op basis van advies bedrijf.

Door deze stappen te volgen, zorgt u ervoor dat uw nieuwe gazon goed verzorgd wordt en er stralend bij ligt. Wilt u meer informatie over gras aanleggen of bent u op zoek naar professionele hulp? Neem dan gerust contact met ons op!

Graszoden leggen zonder wals

Het is mogelijk om graszoden te leggen zonder een wals te gebruiken, maar het kan het proces wel bemoeilijken. Een wals wordt vaak gebruikt om de grond waarop de graszoden worden gelegd te verdichten, zodat er geen luchtbellen of losse grond onder de zoden achterblijven.

Als je ervoor kiest om geen wals te gebruiken, zijn er nog steeds een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat de graszoden goed gelegd worden:

 1. Zorg ervoor dat de grond waarop je de graszoden legt, goed is voorbereid. Verwijder eventuele stenen en onkruid en zorg ervoor dat de grond gelijkmatig is verdeeld.
 2. Loop over de grond voordat je de graszoden gaat leggen. Dit helpt om de grond te verdichten en zorgt ervoor dat er geen luchtbellen onder de graszoden achterblijven.
 3. Zorg ervoor dat de graszoden goed tegen elkaar aanliggen. Duw ze stevig tegen elkaar aan om te voorkomen dat er openingen ontstaan waarin onkruid kan groeien.
 4. Geef de graszoden na het leggen voldoende water om ervoor te zorgen dat ze goed wortelen.

Houd er rekening mee dat als je geen wals gebruikt, de graszoden mogelijk niet zo goed hechten als wanneer je wel een wals gebruikt. Dit kan leiden tot losse of ongelijke graszoden. Het is dus belangrijk om extra aandacht te besteden aan het zorgvuldig leggen van de graszoden en het geven van voldoende water om ervoor te zorgen dat ze goed wortelen.

Conclusie

Waarom kiezen voor een professioneel bedrijf? Omdat het aanleggen van gras meer vereist dan alleen zaaien of rollen. Het is belangrijk om de bodem goed voor te bereiden en het juiste type gras te kiezen dat past bij uw tuin en levensstijl. Een professioneel bedrijf heeft ervaring in het creëren van een gezonde, weelderige grasmat die jarenlang meegaat.

Het belang van de juiste bodemvoorbereiding kan niet worden overschat. Een goede drainage en beluchting zijn essentieel om wateroverlast en schimmelvorming te voorkomen. Daarnaast moet de grond worden geëgaliseerd zodat er geen bultjes of kuilen ontstaan ​​die later problemen kunnen veroorzaken met maaien of spelen op het gazon.

Welk type gras past het beste bij jouw tuin? Dit hangt af van verschillende factoren zoals blootstelling aan zonlicht, hoeveelheid neerslag, bodemtype en hoe vaak u bereid bent uw gazon te maaien. Een professional kan u helpen bij het selecteren van de juiste grassoort die voldoet aan uw specifieke behoeften. Zo kunt u genieten van een prachtig groene oase in uw eigen achtertuin zonder onnodige frustraties!

Nieuw gras aanleggen op oud gazon

Het is mogelijk om een nieuw gazon aan te leggen op een oud gazon, maar het is niet de beste manier om een ​​gezond en sterk gazon te krijgen. Het is beter om eerst het oude gazon te verwijderen voordat je begint met het aanleggen van een nieuw gazon. Hier zijn enkele redenen waarom:

 1. Ophoping van organisch materiaal: Na verloop van tijd zal het oude gazon organisch materiaal (grasresten, wortels, etc.) opbouwen, wat kan leiden tot een dikke laag van dode materie tussen de grond en het nieuwe gazon. Dit kan het groeien van het nieuwe gras belemmeren en kan ervoor zorgen dat het nieuwe gazon ongelijkmatig groeit.
 2. Oude graswortels: De oude wortels kunnen ook het groeien van het nieuwe gras belemmeren. Ze kunnen te diep in de grond groeien en het water en voedingsstoffen wegkapen van het nieuwe gras.
 3. Onkruid: Het is mogelijk dat er onkruid groeit onder het oude gazon en als je het nieuwe gazon op het oude gazon legt, kunnen de onkruidwortels blijven groeien en zich verspreiden naar het nieuwe gazon.

Als je ervoor kiest om het nieuwe gazon op het oude gazon te leggen, zijn hier enkele stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat het nieuwe gazon zo goed mogelijk groeit:

 1. Maai het oude gazon kort voordat je het nieuwe gazon gaat leggen.
 2. Verwijder alle grote stukken gras of onkruid die omhoog steken.
 3. Gebruik een grondfrees om de bovenste laag van de grond om te draaien, zodat de oude wortels en organische materialen naar beneden worden gebracht.
 4. Verwijder eventuele puin of stenen.
 5. Egaliseer de grond zorgvuldig en bevochtig de grond lichtjes.
 6. Leg de nieuwe graszoden op de grond en druk ze stevig aan.
 7. Geef het nieuwe gazon voldoende water om de wortels te laten groeien en de grasmat vast te zetten.

Houd er rekening mee dat het leggen van een nieuw gazon op een oud gazon niet de beste manier is om een ​​gezond gazon te krijgen. Het kan leiden tot problemen op lange termijn, zoals ongelijkmatige groei en onkruidproblemen.

Gras aanleggen doen wij uiteraard in de volgende plaatsen en regio’s:

Rotterdam Lansingerland Schiedam  Delft Zoetermeer

Waar wacht u nog op?
Neem direct contact met ons op!