Grind oprit laten aanleggen

Uw oprit is een belangrijke parkeerplaats. Deze wilt u altijd egaal, strak en fraai afgewerkt hebben. Met een vlakke ondergrond, als het kan waterpas! Zonder onkruidgroei, verzakkingen, of steentjes op de verkeerde plaats. Dit is een plek die jarenlang bloot staat aan zware belasting. Genoeg reden dus om te investeren in de deskundigheid van een hovenier.

Zo weet u zeker dat u investeert in een duurzame oprit of parkeerplaats. Want dit is gespecialiseerd werk, en daarbij telt kennis en ervaring. Vanuit onze decennia aan ervaring hebben wij een snelle werkwijze ontwikkeld. Een van de voordelen hiervan is dat wij efficiënt en snel werken. Grind oprit laten aanleggen? Doe dat goed: neem contact met ons op!

Grind oprit laten aanleggen: wat voor grind of split?

Gaat u een oprit met split of grind aanleggen, dan zoekt u het mooiste materiaal. Kies dus voor het type grind of split welke past bij uw huis en tuin. Zo is Ardenner split prachtig om te zien: egaal grijs in lichte tint, wat zorgt voor een moderne en tijdloze uitstraling. Yellow Sun is een andere bijzondere soort: dit gele kalksteen is erg hard en slijtvast en zorgt voor een warme uitstraling. Zo zijn er nog vele andere soorten waar wij u graag over adviseren.

Grind en split, wat is het verschil?

U kunt een oprit aanleggen met grind en split. Maar wat is het verschil? Split is een hoekigere steensoort die wordt gewonnen uit steengroeven. Het is een gebroken zandsteen. Grind daarentegen is een ronde steen. Die dankt zijn vorm aan erosie: rivieren of zeeën hebben gezorgd voor een glad oppervlak.

Oprit aanleggen met split of grind?

Maar wat te kiezen? Grind of split? Dat hangt af van hoe u uw oprit of parkeerplaats wilt gebruiken. Gaat het om een oprit of tuinpad waar veel over gelopen wordt? Dan is split vaak het handigst. Hoewel dit iets harder aanvoelt dan grind, is het tuinpad wel makkelijker te belopen, omdat het split dan vast blijft zitten dankzij de hoekige vorm van het materiaal.

Wilt u een oprit of parkeerplaats laten aanleggen en is dit een oppervlak waarover u zeer vaak of langer rijdt, dan is grind aan te raden. Dankzij de ronde vorm blijft het niet snel aan uw autobanden hangen. Toch hoeft u niet perse te kiezen tussen grind of split. Want split met de grootte-maat van 8/16 blijft ook niet aan de banden van een auto of brommer hangen.

Zelf oprit aanleggen met kiezels of grind?

Zoals u leest kan het aanleggen van oprit-grind of split complex zijn. Vooral de kwaliteit van het resultaat is onvoldoende als u de verkeerde ondergrond of voorbereiding kiest. De grond voorbereiden met bijvoorbeeld gebroken steenpuin en zand, vraagt om het aantrillen met een trilplaat. Voor een grotere oppervlak-hoeveelheid grind is bovendien groot vervoer nodig.

Een grind-oprit laten aanleggen blijkt in de praktijk dan ook altijd voordeliger met behulp van een expert. Kwaliteit is dan gegarandeerd. Hiervoor kunt u ons direct inschakelen. Neem nu contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte!

U kunt ons bellen of whatsappen via +31640860479, een mail sturen naar info@jvanstijn.nl of doormiddel van het contactformulier.

Offerte aanvragen

WAT ANDEREN OVER ONS ZEGGEN...

Oprit met grind aanleggen: handige formule!

Uw gewenste hoeveelheid is te berekenen met deze formule: ‘Lengte x Breedte x Laagdikte’. Hierbij tellen wij in (vierkante) meters.

Afgraven voor elke oprit?

Moet u de grond onder uw oprit afgraven voordat u begint met grind aanleggen? Dit verschilt per situatie en grondsoort. Voor een oprit is in principe een stevige fundering nodig. Anders dan bij een tuinpad, komt dit oppervlak onder grote en langdurige druk te staan. Daarom leggen wij een fundering aan met gebroken steenpuin, ook wel menggranulaat genoemd. Bovenop dat gebroken puin komt daarna nog een laag zand van 5 centimeter dik.

Hoeveel grind heb ik precies nodig?

Wilt u een of meerdere opritten aanleggen? Dan wilt u nog beter weten wat u ongeveer nodig zult hebben. De laagdikte van uw oprit moet zeker 5 tot 7 centimeter dik zijn. Een bigbag van 1 kuub is goed voor ongeveer 20 vierkante meter, bij een laagdikte van 5 centimeter.

Verstevigde ondergrond met grindmatten

Zoals u misschien al bedacht heeft, is het simpelweg uitstrooien van grind of split over uw tuin niet altijd slim. Professioneel grind aanleggen begint juist vaak met het aanleggen van grindmatten. In de kunststof roosters van deze grindmatten blijft het grind of de split veel beter op zijn plek liggen.

Best belangrijk, want hierop zal veel gereden worden. Bovendien zult u er meerdere malen per dag overheen lopen. Dan is het prettig dat dit prettig aanvoelt, en dat uw terrein of de weg buiten uw oprit niet met grind bezaaid raakt.

Opsluiting voor oprit

Ook de rand van uw oprit moet er mooi en recht bij liggen. Hiervoor zijn eveneens goede voorbereidingen nodig. Dan zullen de randen door de jaren niet snel verzakken of scheef komen te staan. Door een sleuf uit te graven, wordt een bedding van 7 a 8 centimeter diep gemaakt. Deze wordt goed aangedrukt en aangeslagen met een rubberen hamer. Voor een nog betere stabiliteit kiest u voor een rand stabilisé rondom deze opsluitbanden.

Worteldoek? Alleen voor tuinpaden!

Wilt u een fatsoenlijke ondergrond voor uw tuinpad met siergrind? Dan is worteldoek een uitstekende oplossing om onkruidgroei tegen te gaan onder uw grind. Uw oprit aanleggen met grind? Dan kunt u het standaard anti-worteldoek beter achterwege laten. Door uw auto of andere voertuigen wordt uw oprit namelijk zwaar belast. Wilt u hieronder een goede fundering hebben, dan is gebroken puin (met daarover zand) een vereiste. Normaal anti-worteldoek zal onder dit gewicht scheuren. Voor de beste stabiliteit tussen de verschillende grondlagen én de beste bescherming tegen onkruid gebruiken wij speciaal geotextiel.

OVERTUIGD?

Een oprit met grind aanleggen? Een klus die wij kunnen klaren. Neem contact op.

Offerte aanvragen